Za svoj kutak na Špancirfestu izborila se i varaždinska petorka okupljena oko imena KRTof dog! Pronađite ih u Pan party zoni kod Staroga grada...
U moru odlične gastronomske ponude na ovogodišnjem
Špancirfestu, o kojoj smo već u nekoliko navrata
pisali, svakako treba istaknuti KRTof dog,
smješten u Pan party zonu kod Starog grada. Kako
zbog specifičnog imena, tako i zbog okusa koji će oduševiti i
najveće gurmane.
I dok jela nazvana krtof dog, muu
sendvič ili hormon sreće teško mogu
samo imenom naznačiti o čemu se tu zapravo radi, prvo kušanje
samih jela ostavlja vas bez ikakve dvojbe – domaće ovdje
vodi glavnu riječ.
I uistinu, svi sastojci koji se koriste za pripremu tih jela
domaći su, dok su recepti, kako nam je objasnio Mladen
Cuklin, produkt nebrojenih testiranja i, naravno,
ljubavi prema dobroj domaćoj hrani.
– Mi smo KRTof dog. Sve je počelo s planinarenjem, mi smo skupina
ljudi koja voli pojesti i došli smo na ideju da ta naša fina jela
podijelimo s drugima. Mislim da posjetiteljima Špancirfesta nije
posve jasno da je sve ovo domaće, koliko im je zanimljivo da
ovakva ponuda uopće postoji – rekao je Cuklin.
Osim Mladena, dio KRTof dog ekipe još su Sara Cuklin
Dokša, Matija Stipan, Vlatka
Stipan i Dominik Dokša, Varaždinci čiji
proizvodi oduševljavaju sve širu i širu publiku. Tome u prilog
najbolje govori da im je jedna od budućih postaja Advent u
Zagrebu.
Domaće, a svjetsko
Ukratko, jela koja ova peteročlana ekipa nudi preuzimaju svjetski
poznate forme, poput sendviča ili hot-doga, no pomno birani
domaći sastojci dižu ta jela na jednu posebnu razinu.
– Hormon sreće je naš najprodavaniji proizvod. Pecivo je domaće,
prepečeno na maslacu, nutra je domaća debrecinka, karamelizirani
luk, sir i naš umak – istaknuo je Mladen Cuklin.
Umjesto majoneze, primjerice, koristi se umak na bazi vrhnja u
koji se potom dodaje još desetak domaćih sastojaka koji mu daju
specifičan okus. Umak je kreacija Predraga
Cuklina.
Drugo popularno jelo je sam krtof dog.
– To je zapravo vrsta hot doga, no sastojci su domaći.
Tijesto pripremamo sami, kobasica je također domaća, dimljena.
Cilj nam je jelima dodati što više tradicionalnih
sastojaka – dodala je Sara Cuklin Dokša.
Naš sud
Mi smo odlučili probati krtof dog, moo sendvič i kao ‘desert’
krumpiriće s koricom.
Ukratko, jela su fantastična. Specifični okusi savršeno su
izbalansirani, a svemu je podloga kvaliteta domaćih proizvoda.
Mane jednostavno nema, možemo reći da je jedina mana to što su
jela fantastična i tjeraju vas da ‘hoćete još’.
KRTof dog svakako posjetite još dok traje festival dobrih
emocija, a ako kojim slučajem propustite ova fantastična jela u
Varaždinu, sljedeća prilika je Beer fest u Čakovcu.
Dobar tek!