Razumijevanje autizma: Udruga Pogled Danima otvorenih vrata slavi sedmi rođendan

Već sedam godina prošlo je od osnivanja Udruge za autizam ‘Pogled’, sa sjedištem u Nedelišću, nastaloj uslijed sve veće potrebe za podršku i pomoć djeci i roditeljima koji se u svojim života susreću s ovim poremećajem, a kojih je, nažalost, sve više.

Svoj sedmi rođendan udruga će obilježiti Danima otvorenih vrata 28. i 29. svibnja, od 10 do 20 sati. U prostorijama udruge (Maršala Tita 60, Nedelišće) bit će predstavljena kronologija njezina rada od osnivanja te postavljena izložba digitaliziranih radova djece iz udruge u obradi Fantasy factory. Uz to – roštilj i kolači, najavljuju organizatori i pozivaju: ‘Dođite i upoznajte članove i rad udruge!’

Uz taj program otvoren za sve zainteresirane, održava se i stručna konferencija i okrugli stol pod nazivom ‘Razumijevanje autizma’. Organizatori su Savez udruga za autizam Hrvatske u suradnji s udrugom Pogled i financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Dr. Edgar Glavaš, pedijatar i predsjednik udruge Pogled imat će predavanje pod nazivom ‘Kratki pregled autizma’. Goran Džingalašević, psiholog, govorit će o temi pod nazivom ‘Ispitivanje kognitivnog statusa djece s poremećajem iz spektra autizma. Dr. Aleksandra Turković, dječji psihijatar, pripremila je predavanje ‘Autizam iz strane psihijatrije’. Dr. Erika Žagar govorit će o temi ‘Autizam iz strane komplementarne medicine’, a Nataša Dolović, prof., edukator rehabilitator zaključno nosi izlaganje pod nazivom ‘Neki drugi pogled na autizam’. Moderator konferencije je Dalibor Kuhta, predsjednik Izvršnog odbora udruge Pogled.

Prezentacije se održavaju u dvorani MESAP-a u Nedelišću (Ulica Josipa Marčeca 27) od 13 do 16 sati, a okrugli stol od 17 do 18:30. Kotizacija iznosi 100 kuna po osobi ili 200 kuna za grupu od troje sudionika iz iste organizacije, institucije ili udruge. Prijaviti se može do 16. svibnja na udrugapogled@gmail.com.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije