Novi režim parkiranja: Manji broj besplatnih mjesta, podzemna garaža jeftinija

Spremaju se promjene u dosadašnjem sustavu parkiranja u gradu Varaždinu. Tako će se po novom režimu parking naplaćivati u Zagrebačkoj 13 (ispred ljekarne i RBA banke), u dijelu Ulice Franca Prešerna (uzdužno pored Konzuma), kod stare Glazbene škole te ispred VTV-a u Ulici kralja Petra Krešimira.

Gradonačelnik Goran Habuš je danas, 23. veljače, najavio te promjene, a na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća, 25. veljače, ta bi odluka trebala biti potvrđena i od samog Vijeća.

Nakon što je broj parkirnih mjesta umanjen zbog izgradnje podzemne garaže na Kapucinskom trgu, izgubljeno je 220 od 996 mjesta koje Crtorad ima prema ugovoru s Gradom Varaždinom.

Neka besplatna mjesta tako će se početi naplaćivati kako bi se stvorilo tih 220 izgubljenih mjesta.

Dosadašnji model parkiranja vrijedio je od prosinca 2012. godine.

– Posebno me veseli što gotovo sve promjene neće biti na štetu onih koji savjesno koriste usluge parkiranja. Onima koji to ne rade postrožiti ćemo kriterije – kazao je gradonačelnik Goran Habuš.

Kao što smo napomenuli, uvodi se plaćanje parkinga kod stare Glazbene škole, pri čemu će jedan sat biti jednu kunu, dok će cijeli dan koštati građane pet kuna.

U podzemnoj garaži na Kapucinskom trgu cijena parkiranja pada s pet kuna na tri kune po satu, a na Banas placu mijenja se režim parkiranja. Od sad će biti moguće parkirati besplatno, od 8 do 12 sati, na pola sata, a sve kasnije plaćat će se deset kuna po satu.

Samo na tim parkiralištima ne možete biti kažnjeni.

– Također, bitno je da više nije na snazi petnaest minuta besplatnog početnog parkiranja, već deset, no na kraju svakog sata bit će tolerancija od pet minuta – dodao je gradonačelnik.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije