‘ČOVJEK – KLJUČ USPJEHA’ Ovi pojedinci doprinose razvoju turizma u Varaždinu!

‘Čovjek – ključ uspjeh u turizmu’ akcija je Hrvatske turističke zajednice koju, sukladno propisanim kriterijima, provodi i Turistička zajednica grada Varaždina.

– Turistu nije dovoljna samo bogata ponuda kulturnih manifestacija i naše znamenitosti, već i čovjek. Prvi se kontakt ostvaruje s osobom koja radi u turizmu, tako da je važno da turistički djelatnici budu nasmijani, vedri i veseli – istaknula je Jelena Toth, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice grada Varaždina.

Cilj akcije je razvijanje gostoljubivih i prijateljskih odnosa prema turistima te podizanje kvalitete usluge što direktno utječe na podizanje stupnja zadovoljstva gostiju, njihov povratak, ali i širenje pozitivnog imidža hrvatskog turizma.

– Ove smo godine birali najbolje u deset kategorija i možemo reći da smo zadovoljni njihovim radom, što pokazuje i činjenica da nemamo značajnih prigovora od strane turista. Svi kažu da su Varaždinci gostoljubivi i pristupačni – dodala je Toth.

U kategoriji kuhar dobitnica je Ivanka Brkić (Turist d.o.o.), a u kategoriji konobar Bruno Kovačić iz restorana Angelus (Umami d.o.o.).

Ružica Korpar, koja radi u pansionu Garestin (Gastrocom d.o.o.), je osvojila nagradu u kategoriji hotelskog domaćinstva, dok je Anita Horvat iz Hotela Varaždin najbolja recepcionerka.

Vjekoslav Košćak, voditelj sale u restoranu Park boutique hotela, također je jedan od dobitnika – u kategoriji voditelja hrane i pića.

– Drago mi je da sam osvojio nagradu, potvrda je to mog truda i rada. I sam volim reći: ‘Nema zahtjevnih gostiju, nego samo nedovoljno motiviranih konobara’- kazao je.

Josip Babić iz Parkova najbolji je hortikulturni djelatnik, a Nenad Jambrošić je najbolji policijac Policijske postaje Varaždin.

U kategoriji organizator putovanja/agencijski djelatnik, nagradu je osvojila Dina Kašmo Krainc iz Turističke agencije Lily Tours.

– Uistinu sam se iznenadila što me direktorica prijavila, tako da sam jako sretna na prvoj takvoj nagradi. Devet sam godina u turizmu, a nagrada mi je smjernica za daljnji rad. Volim svoj posao, koji obuhvaća mnogo toga, a ova je nagrada, konkretno, bazirana na incoming organizaciji putovanja. Volim dovoditi ljude u grad i pokazivati baštinu, ali i ostalu ponudu kojom naš grad ne oskudijeva – istaknula je.

Bojana Jagarinec iz Društva turističkih vodiča i pratitelja najbolji je turistički vodič, dok je u kategoriji djelatnika prodaje i marketinga u turizmu pobjedu odnio Ivo Grđan iz Studentskog centra Varaždin.

> NAGRAĐENI Izabrani izlozi u užem centru koji su najljepše božićno ukrašeni

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije