Vijesti / Društvo

DJEČJE GRADSKO VIJEĆE Eva Škerbić ponovno izabrana za predsjednicu!

DJEČJE GRADSKO VIJEĆE Eva Škerbić ponovno izabrana za predsjednicu!

U Gradskoj vijećnici se danas, 20. studenog, održao izbor za novog predsjednika ili predsjednicu Dječjeg gradskog vijeća u 2017./2018. godini.

Na početku je izvještaj o radu Dječjeg gradskog vijeća u 2016./2017. godini iznijela dosadašnja predsjednica Dječjeg gradskog vijeća Eva Škerbić te se osvrnula na rad članova u prošlom mandatu i iznijela neke projekte koji su se kroz godinu realizirali, a novi članovi su iznijeli važne projekte u korist djece u narednom mandatu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Jako je bilo puno projekata, a možda najvažniji je osmišljavanje i opremanje 'Kutka za čekanje - kutka za čitanje'. Sljedeće Dječje gradsko vijeće će se više baviti kulturnom raznolikosti odnosno upoznavanje kulture i baštine drugih naroda u Europskoj uniji.

Važno je napomenuti da Varaždin ima zaista dugu tradiciju prije 25 godina prvi dječji forum osnovan je upravo u Varaždinu. Danas biramo 13. predsjednika ili predsjednicu gradskog vijeća. Svakako je važna participacija djece u odlučivanju i da oni imaju pravo na svoje mišljenje i da ga znaju verbalizirati i sročiti i da mogu sudjelovati u stvaranju boljeg standarda života ljudi u gradu - rekla je  Dubravka Novak.

Nakon toga održao se izbor za novog predsjednika ili predsjednicu Dječjeg gradskog vijeća u 2016./2017. godini. Vijeće je izabralo staru novu predsjednicu Evu Škerbić, učenicu 6. osnovne škole, a zamjenici su Luka Hanžek i Dora Poljak.

- Smislit ćemo neke nove projekte, ali svakako želimo zadržati i stare. Od svojih zamjenika očekujem da se trude i rade kao što su i prošle godine, želim da projekti budu uspješni i da se i dalje trudimo - rekla je Škerbić.

Zamjenica gradonačelnika Varaždina, Sandra Malenica istaknula je kako vjeruje da će i u budućnosti suradnja s Gradom biti dobra i kako se većina zahtjeva Dječjeg vijeća može realizirati.

Najnovije

Reci što misliš!


Vezani članci