NAJAVE Centar za osobe s invaliditetom i DND uskoro u prostoru bivšeg CTŠ-a

U lipnju prošle godine Grad Varaždin udrugama je dodijelio na korištenje prostor nekadašnjeg Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar u blizini Graberja. Iako je tada istaknuto da je prostor u dosta dobrom stanju, više od polovice zgrade i dalje se ne koristi, što udrugama koje su već tamo stvara velike financijske izdatke prilikom plaćanja troškova režija.

– Trenutno je situacija takva da je pola zgrade puno, pola se ne koristi, a grije se cijeli prostor – kazao je gradonačelnik Čehok i najavio da će se ti problemi uskoro riješiti, čime će se stvoriti preduvjeti za početak rada dnevnog centra za osobe s invaliditetom.

– Veseli me taj projekt, a naročito činjenica da nas sve udruge za osobe s invaliditetom hvale da smo puno za njih napravili. Bit će to Centar u koji će djeca s inavliditetom svakodnevno moći dolaziti i intergrirati se u društvo. Tamo će se družiti s članovima ostalih udruga, volonterima, onima koji rade na psihosocijalnoj podršci – iznio je gradonačelnik, dodavši da će centar svoje aktivnosti održavati u prizemlju tog prostora, no svemu će prethoditi obnova.

– Zgrada je u lošem stanju, a obnova će obuhvatiti adaptaciju unutrašnjosti, energetskog sustava, dio radova izvršit će se na fasadi, a u drugoj fazi adaptacije u planu nam je kompletna energetska obnova zgrade.

Osim što će, po završetku prve faze obnove, s radom započeti centar, u zgradu će se, prema riječima gradonačelnika Čehoka, useliti i Društvo Naša djeca, koje to ranije nije učinilo, upravo zbog lošeg stanja prostora.

> Jelena Mikić, ravnateljica DND-a: ‘U prostor ćemo useliti kad se sanira i uredi’

– Osim DND-a, još ćemo nekim udrugama dati prostor, tako da će bivši CTŠ u pravom smislu postati objekt civilnog društva u gradu – zaključio je Čehok.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije