LAUREATI Ovo su građani i institucije dobitnici županijskih javnih priznanja

Na jučerašnjoj svečanoj sjednici Županijske skupštine, održane u povodu obilježavanja Dana Varaždinske županije, doodijeljena su javna priznanja zaslužnim građanima i pravnim osobama, o čemu su odluku donijeli vijećnici Županijske skupštine.

U ime laureata zahvalio je Alfred Obranić, dobitnik Nagrade za životno djelo.

Nagrada za životno djelo dodijeljena je Obraniću, umirovljenom diplomiranom inženjeru hidrologije, stručnjaku u području vodoopskrbe i zaštitu voda, bivšem gradonačelniku Grada Varaždina, gradskom vijećniku i bivšem pomoćniku ministra, za ukupni rad te posebno zalaganje za razvoj i izgradnju demokratskog društva u Varaždinskoj županiji i Republici Hrvatskoj.

Elektrostrojarskoj školi Varaždin dodijeljena je Nagrada za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju. Škola je je u razdoblju od 2005. do 2016. godine bila uključena u 25 različitih EU projekata vrijednih milijun eura, a tim sredstvima opremljen je Centar izvrsnosti za nove tehnologije. Tamo djeluju u centri iz fizike te hrvatskog jezika, a Škola je osnovala i Prvu školsku televiziju.

Nagrada za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijeljena je i Denisu Peričiću, književniku i nagrađivanom hrvatskom pjesniku, esejistu i prevoditelju za 30. obljetnicu književnog rada, za brojne i prestižne nagrade, kao i za zasluge u kulturi i umjetnosti.

Društvu inovatora Varaždinske županije dodijeljena je pak Nagrada za doprinos ugledu i promociji Županije u zemlji i svijetu. Ovo Društvo osnovano je 1984. godine, otkada radi na inovacijama i poticanju mladih na stvaralaštvo i inovativno razmišljanje, pri čemu su dobili brojna domaća i međunarodna priznanja.

Nagrada za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i svijetu dodijeljena je Dragutinu Vargi, istaknutom sindikalnom povjereniku, borcu za prava radnika, za iniciranje i sudjelovanje u uspostavi modela modernog radničarskog dioničarstva te posebno zapošljavanju mladih radnika i stručnjaka u Itasu Ivanec, gdje i danas radi.

Nagrada za doprinos ugledu i promociji Varaždinske županije u zemlji i svijetu dodijeljena je i Stani Vereš, profesorici psihologije, aktivistici za zaštitu ljudskih prava, posebno zaštiti djece i obitelji zbog čega je i nagrađena UNICEF-ovom nagradom, ali i za cjelokupni rad u promicanju pravednosti i solidarnosti.

Županovo priznanje dodijeljeno je pak Branku Topiću, profesoru u Strojarskoj i prometnoj školi, za dugogodišnji rad s nadarenim učenicima i vođenje Centra izvrsnosti za matematiku te ukupni doprinos u razvoju obrazovanja Varaždinske županije. Priznanje se sastoji od diplome i novčane nagrade.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije