Projekt ‘Help – Portrait’: ‘Fotografiranjem želimo usrećiti naše sugrađane’

Foto klub Vraždin ove je subote, 3. prosinca, organizirao projekt ‘Help – Portrait’ čiji je cilj pokloniti portrete i na taj način prenijeti ljubav i ljudskost u vrijeme blagdana onima kojima je potrebno.

‘Help – Portrait’ je projekt američkih fotografa, šminkera i frizera od 2008. godine koji svojim znanjem, umijećem i voljom žele građanima uljepšati blagdane na način da im poklone portrete za uspomenu. U projektu sudjeluje nekoliko hrvatskih gradova, a Foto klub Varaždin već šestu godinu zaredom pridružio se akciji.

– Ovo je globalni humanitarni projekt, a tog se dana fotografi u cijelom svijetu angažiraju da svojim sugrađanima koji imaju manje sreće u životu pruže fotografije s osmijehom. Uz to riječ je o druženju uz domjenak. Želja je da naši sugrađani koji možda nisu uvijek vedri, budu taj dan sretni i zadovoljni – rekao je Stanko Toth, predsjednik Foto kluba Varaždin.

Ovogodišnje slikanje održalo se u prostorijama Gradske vijećnice i na varaždinskom Korzu, a pozvano je dvadesetak korisnika Doma za starije i nemoćne osobe te članovi Udruge Stakleno zvono.

– Učenici Srednje strukovne škole za ovu su priliku uredili naše modele, našminkali ih i napravili frizure. Svi su bili zadovoljni, nisu to očekivali, a zadovoljni smo i mi jer smo nekome izmamili osmijeh na lice i nadamo se da će to još dugo pamtiti – istaknuo je Toth.

Upravo radost i zadovoljstvo ovim druženjem bilo je vidljivo na licima, ali i upućenim riječima zahvale.

– Ovo danas je bilo jako lijepo, poseban je to doživljaj jer nisam nikad bila na ovako nečem. Uredili su me, napravili frizuru i našminkali pa fotografili i jako sam zadovoljna. Mislim da bi takvih događanja trebalo biti više – rekla je Dragica Kocijan, korisnica Doma.

Fotografije su ‘modeli’ ponijeli za uspomenu, a ovaj će dan zasigurno pamtiti još dugo vremena.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije