Nova mjera protiv kriminaliteta: Parkirane bicikle od krađe će čuvati kamere

Gradonačelnik Habuš će, zajedno s predstavnicima PU varaždinske, sutra, 31. svibnja, 10 sati na početku Ulice Alojzija Stepinca, kod parkirališta za bicikle, održati konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljen novi videonadzor javnih površina kao dio najavljenih mjera za podizanje sigurnosti građana i njihove imovine u gradu Varaždinu.

> Varaždin kao ‘Big Brother grad’ – priča koja se najavljuje već više od 10 godina

Grad Varaždin je u proračunu osigurao sredstva za kupnju kamera i ostale opreme koja će se na inicijativu Vijeća za prevenciju kriminaliteta koristit za potrebe komunalnog i prometnog redarstva te prevenciju kaznenih djela i prekršaja.

Za istaknuti je da je osigurana veza prema varaždinskoj policiji kako bi ista mogla provoditi prevenciju kriminaliteta, otkrivati počinitelje nedopuštenih radnji i učinkovito provodila mjere osiguranja javnih manifestacija. Predviđeno je, također, da se snimke kamera mogu koristiti u turističke svrhe.

Novi sustav videonadzora predstavit će Goran Habuš, gradonačelnik Grada Varaždina sa suradnicima te Darko Jurčec, načelnik i Darko Dragičević, voditelj Službe policije PU varaždinske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije