Noć knjige u Vakuum klubu ovog petka uz tribinu, predavanje i čitanje na Korzu

Vakuum klub i Udruga mladih V.U.K., ovog petka, 22. travnja, od 17 do 20 sati, organiziraju Noć knjige u Vakuum klubu,na adresi Petra Preradovića 17.

Tako je od 17 do 18 sati tribina ‘Reforma školske lektire’ – iz ciklusa javnih tribina mladih u Varaždinu (Savjet mladih grada Varaždina, Vijeće učenika Varaždinske županije, Prva gimnazija Varaždin i Savjet mladih Varaždinske županije), a nakon toga je od 18 do 18.45 internetsko predavanje ‘The importance of education from a global perspective teaching Don Quixote in the 21st century‘, predavačice Natalia Sepulveda (University of Central Florida Orlando, Florida).

Nakon predavanja, u 18.45 sati, sudionici će otići na varaždinski Korzo, gdje će od 19 do 20 sati ‘In memoriam Umberto – Ecce homo‘ – čitati ulomke iz Ecova ‘Eseja o vječnom fašizmu’, u suradnji s inicijativom Kulturnjaci 2016.

Povod ovih događanja je Svjetski dan knjige i autorskih prava, koji se obilježava 23. travnja, a proglašen je 1995. na Glavnoj skupštini UNESCO-a, kao simbolični datum u svjetskoj književnosti. Tog su dana 1616. umrli Miguel de Cervantes, William Shakespeare i Inca Garcilaso de la Vega. Istog su datuma tijekom godina rođeni ili umrli ugledni autori kao što su Maurice Druon, K.Laxness, Vladimir Nabokov, Josep Pla i Manuel Mejía Vallejo.

Dana 22. travnja obilježava se Dan hrvatske knjige, koji se odlukom Sabora Republike Hrvatske slavi od 1996., u spomen na Marka Marulića, koji je toga datuma 1501. godine dovršio Juditu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije