Grad Varaždin

Prvi maj i ove godine slavi se na Dravi, u pripremi šest tisuća porcija graha

Tradicionalna proslava Međunarodnog praznika rada na Izletištu Drava.

Program proslave najavili su Miroslav Marković, zamjenik gradonačelnika, Dubravka Biberdžić, upraviteljica Zaklade solidarnosti Grada Varaždina i Jelena Toth, direktorica ureda Turističke zajednice Grada Varaždina. Besplatne porcije graha, glazbeno scenski program i tombola formula su uspješne organizacije tradicionalne proslave koja je uvijek bila odlično posjećena.

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković je naglasio.

Program je najavila Jelena Toth, direktorica ureda Turističke zajednice grada Varaždina

  • I ovo je godine na izletištu Drava pripremljen glazbeno scenski program. U 8:30 sati krenut će tradicionalna budnica na sedam lokacija u gradu. Proslava na Dravi počinje u 10 sati. – rekla je Jelena Toth i najavila slijedeći program:
  • Očekujemo posjetitelje iz Varaždina ali i iz cijele regije te se nadamo da će nas poslužiti vrijeme kako bi to bilo jedno lijepo druženje, odnosno izlet u prirodu. Paralelno krećemo i s projektom InterACT Green uređenja tog dijela Drave. Kao i svake godine krećemo s prvosvibanjskom budnicom. Nismo željeli previše eksperimentirati jer ono što je dobro ne treba mijenjati. Pozivam sve naše sugrađane da dođu do Drave, da prošeću ili dođu biciklom i budu ekološki osviješteni te što manje koriste automobile. Taj dan je bio pun događaja pa se nadam da će tako biti i ove godine.

OKVIRNI PROGRAM:

8.30 – tradicionalna budnica – puhački orkestar KUD HŽ Varaždin na 7 lokacija u gradu: Trakošćanska, POS (Jalkovečka), Banfica, Grabanice, novi POS (V. Novaka), Ulica Miroslava Krleže, zgrade kod 2. osnovne škole i Trg kralja Petra Svačića.

IZLETIŠTE DRAVA ( Dravski bazeni )

09.30 – 10.00 – okupljanje sudionika – GLAZBA S RAZGLASA

10.00 – PRVOMAJSKA BUDNICA – puhački orkestar – KUD HŽ VARAŽDIN

10.15 – 12.00 glazbeno scenski program, voditelj Saša Grabarić, i igre na otvorenom u organizaciji Zajednice sportskih udruga

11.55 – pucanj kuburaši – Kuburaška udruga Maruševec (KUM)

12.00 – obraćanje Gradonačelnika

12.10 – podjela graha

  1. 15 – 15.00 TAMBURAŠKI SASTAV ŠPANCIR (3x 45min + pauze u kojima je glazba s razglasa)

Upraviteljica Zaklade solidarnosti Grada Varaždina Dubravka Biberdžić najavila je i tradicionalnu humanitarnu tombolu-

  • I ove godine će na obilježavanju Praznika rada na Dravi biti organizirana dobrotvorna tombola po cijeni 2 eura. Cjelokupan prihod namijenjen je za Zakladu solidarnosti, za ljude koji su u socijalnoj potrebi, a osobito one koji imaju zdravstvenih poteškoća. – zahvalila je svim sponzorima koji su se do sad već odazvali i pozvala ostale kojima je poslan poziv da se uključe i daruju tombolske nagrade. Vjerujem da će prihod biti na razini prošle godine kada smo prihodovali 2300 eura. – rekla je Dubravka Biberdžić.

Najavljena je podjela oko 6 tisuća porcija graha koji će biti podijeljen svim građanima besplatno. Svi troškovi proslave pokrit će se iz donacija, a posebna zahvala je upućena najvećem sponzoru SES Spar European Shopping Centers te brendu S Park Varaždin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije