ZAŠTITA ŽIVOTINJA Izglasan novi zakon: ‘Ovo je veliki korak za prava životinja!’

Međunarodni dan zaštite životinja obilježava se 4. listopada, a upravo je danas Hrvatski sabor izglasao novi Zakon o zaštiti životinja.

Razveselilo je to mnoge građane, a naročito udrugu Prijatelji životinja.

– Uz mnoge pozitivne promjene, udruge za zaštitu životinja i građani slave veliko povijesno i civilizacijsko postignuće – u Hrvatskoj više neće biti ubijanja u skloništima! Novi Zakon donosi niz pozitivnih odredbi kao što su: zabrana trajnog vezanja pasa, nastupa životinja u cirkusima, zatočavanja medvjeda i dupina, spolnog odnosa sa životinjama, čupanja perja živoj peradi, prodaje pitomih vretica u trgovinama, bacanja petardi na životinje, djelomična zabrana korištenja kopitara za izvlačenje drva iz šume itd.

Regulira se uzgoj životinja za prodaju te velik problem crnoga tržišta i štancera, a niz novih odredbi pridonijet će provedbi Zakona i smanjenju broja napuštenih životinja – istaknuli su iz udruge.

Zadovoljstvo su istaknuli i u varaždinskoj udruzi Spas.

– Dobili smo novi Zakon o zaštiti životinja, koji donosi mnogo pozitivnih odredbi koje će se, nadamo se i provoditi. Ovo je veliki korak za prava životinja! Može li se bolje obilježiti današnji dan? – istaknuli su u Facebook objavi, dodavši kako su ponosni što je njihovo sklonište već 17 godina ‘no kill’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije