FOTO Prigodnim programom dočekani prvašići u varaždinskoj Trećoj osnovnoj školi

Počela je nova nastavna godina, a za brojne mališane ovo je prvi dan u školskim klupama. Prigodnom programom dočekani su prvašići u varaždinskoj Trećoj osnovnoj školi, gdje je bio nazočan i gradonačelnik grada Ivan Čehok.

Djeca su uživala u programu, a osim toga su im dodijeljene knjige te reflektirajući prsluci. Uzbuđenje i radost bili su vidljivi na dječjim licima.

– Osjećam se tak-tak, malo me strah. Mislim da budu mi neki dani u školi super, a neki ne. Rekli su mi da budem učila matematiku i još nekakve stvari – ispričala je Vita Cepanec, dodavši kako i svim drugim prvašićima želi sretan i veseli prvi dan u školi.

U Trećoj osnovnoj školi ove je godine upisan razred više nego lani, tako da u školske klupe sjeda 54 prvašića.

– Treba čestitati svim roditeljima koji su doveli djecu, pogotovo jer imamo razred više. Škola je prekrasna, no smisao školstva nisu samo dobri materijalni uvjeti, nego prije svega dobra pedagoška skrb. Uvjeren sam da će naši nastavnici dobro brinuti za učenike. Školstvo i obrazovanje u današnje vrijeme traju cijeli život, tako da je ovo tek njihov početak – kazao je gradonačelnik Čehok.

Osim učenja, istaknuo je Čehok, potrebno je da se djeca druže i aktivno provode slobodno vrijeme.

– Ove godine počinjemo s projektom ‘škola otvorenih vrata’ jer imamo uvjete. Pritom apeliram na građane, prije svega vozače, da je potrebno pripaziti u prometu na pješačkim prijelazima, nogostupima, frekventnim raskrižjima. Našoj je djeci potrebno pružiti najbolju skrb – zaključio je gradonačelnik.

> INICIJATIVA ‘Škola otvorenih vrata’ djeci bi bila na raspolaganju cijeloga dana

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije