APSTINENCIJA Udruga Hrabrost proslavila prvi rođendan: Nastavljamo s programima

Prošle je subote u dvorani pastorala Varaždinske biskupije održana prva godišnja skupština udruge apstinenata Varaždinske županije ‘Hrabrost’.

Uz članove udruge, skupštini su prisustvovali i predstavnici Varaždinske županije, Varaždinske biskupije, predstavnici općina, Predstavnici HSKLA te srodnih udruga i klubova iz hrvatske i Republike Slovenije.

Udruga ‘Hrabrost’ osnovana je 27. lipnja 2016. godine u društvenom domu u Zbelavi. Dvadesetak članova odlučilo je svoju kolektivnu apstinenciju nastaviti u novoosnovanoj udruzi pod nazivom Udruga apstinenata Varaždinske županije ‘Hrabrost’.

Djelovanje članstva je da se u obiteljima liječenih alkoholičara što prije uspostave skladni odnosi, koji su bili narušeni alkoholizmom. Razvijanje principa samopomoći i uzajamne pomoći članova i njihovih obitelji u cilju što duže apstinencije. Provođenje što šire stalne edukacije svih članova i njihovih obitelji s ciljem da se što više upoznaju s vlastitom bolešću i načinima njenog liječenja.

Pomaganje članovima koji imaju poteškoća u liječenju a posebno u slučaju recidiva, te pronalaženje načina za što uspješniju pomoć. Senzibiliziranje okoline o problemu alkoholne ovisnosti, te uključivanje u aktivan rad lokalne zajednice.

– Svaki pokušaj osnivanja udruge je dosta težak. Na tom putu pronašli smo prave prijatelje i ljude koji su bili i jesu svjesni problema alkoholizma. Ovim putem neizmjerno smo im zahvalni – ističu iz Udruge.

Pored redovnih sastanaka četvrtkom u prostoru 1. mjesnog odbora Varaždin, u kolovozu su organizirali duhovno terapijsko hodočašće u Mariju Bistricu, organizirali su i kestenijadu u društvenom domu u Zbelavi te niz drugih aktivnosti.

– Za ostvarenje svega u 2016. godini zahvaljujemo se na pomoći svim donatorima i dobrotvorima koji su nam materijalno i moralno pomogli u realizaciji. Također smo surađivali sa klubovima sjeverozapadne Hrvatske i Republike Slovenije, kroz posjete na godišnje skupštine i razmjenom iskustava, a tu suradnju namjeravamo i dalje razvijati i njegovati – istaknuli su.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije