Protiv ovisnosti: Upoznajte novu udrugu ‘Hrabrost’ ove subote na Franjevačkom

Povodom obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti, novoosnovana udruga apstinenata Varaždinske županije ‘Hrabrost’, u subotu 26. studenog, od 9 do 13 sati na Franjevačkom trgu ispred Varteksove robne kuće predstavit će svoju udrugu Hrabrost, dosadašnji rad te planove za slijedeće razdoblje.

Udruga Hrabrost utemeljena je 27.lipnja 2016. godine s ciljem nastavaka liječenja, rehabilitacije i resocijalizacije alkoholičara i njihovih obitelji.

– Mi smo mlada, novoosnovana udruga ali sa bogatim iskustvom, pošto velika većina naših članova dolazi iz srodnih udruga, a iz kojih donose i bogato višegodišnje iskustvo. Okupljamo se svakog četvrtka u 17:30 u prostorijama prvog mjesnog odbora u ulici Alojzija Stepinca 1 , a posebno ističem da su svi dobrodošli – ističe Đuro Kobal predsjednik udruge.

Sada okupljeni članovi napominju da im je najvažnija stvar sačuvati kolektivnu apstinenciju te skinuti stigmu liječenog alkoholičara.

Djelovanje članstva odnosi se na to da se u obiteljima liječenih alkoholičara što prije uspostave skladni odnosi, koji su bili narušeni alkoholizmom, razvijanje principa samopomoći i uzajamne pomoći članova i njihovih obitelji u cilju što duže apstinencije, provođenje što šire stalne edukacije svih članova i njihovih obitelji s ciljem da se što više upoznaju s vlastitom bolešću i načinima njenog liječenja te pomaganje članovima koji imaju poteškoća u liječenju a posebno u slučaju recidiva, te pronalaženje načina za što uspješniju pomoć.

Osim toga, potrebno je senzibiliziranje okoline o problemu alkoholne ovisnosti, te uključivanje u aktivan rad lokalne zajednice te poticanje kulturnih, sportskih i drugih aktivnosti koje će olakšati i učvrstiti apstinenciju članova.

Udruga Hrabrost je krenula sa ostvarenjem spomenutih aktivnosti. Odrađen je Špancir pohod članova, hodočašće na Mariju Bistricu, Kestenijada, kreativne radionice, te niz tematskih predavanja.

Pripreme za nastavak aktivnosti u punom su tijeku. Pred nama je mjesec borbe protiv alkoholne i drugih ovisnosti, kada će Članovi udruge na štandu na Franjevačkom trgu predstaviti svoj dosadašnji rad i planove za budućnost.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije