Ivanec dobiva vrijedan uređaj za automatsku masažu srca

Sredstvima Varaždinske županije omogućena je nabavka i trećeg uređaja za automatsku masažu srca vezano uz potrebu prijevoza oboljelih pacijenata s akutnim koronarnim sindromom na dužim relacijama.

Predmetni uređaj ostavlja mogućnost da liječnik i medicinska sestra/tehničar mogu pružati pacijentu neophodnu zdravstvu skrb kao nadstandard mjera održavanja života pacijenta u tom slučaju osigurava predmetni uređaj.

– Uređaj puno znači za Zavod hitne medicine jer će omogućiti ekipi u Ivancu da ima aparat koji će pomoći zbrinjavanju kardiovaskularnih bolesnika. Nažalost takvih je bolesnika sve više, broj se konstatno povećava – istaknuo je Mladen Smoljanec, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije.

Trenutno Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije posjeduje ukupno tri uređaja.

– Dva su uređaja u Varaždinu, ovaj ide u Ivanec, a nadamo se da ćemo u dogledno vrijeme imati jedan za Novi Marof i jedan za Ludbreg.

Inače, aktivnosti vezane uz nabavku predmetnog uređaja započete su za vrijeme Špancirfesta u okviru projekta ‘hitna na biciklima’ – Tradicija nas određuje – Varaždin grad bicikla, prilikom kojih su sudjelovali i predstavnici Društva za zaštitu od dijabetesa Varaždin priključivši se humanitarnoj akciji za nabavku predmetnog uređaja.

– Županija, zajedno s ravnateljem, radi puno na tome da ostvarimo čim kvalitetniji standard za naše bolesnike, a uvidjeli smo kako u posljednje vrijeme ima sve više srčanih bolesnika. Prilikom prijevoza aparat koji automatski oživljava bolesnika puno znači, ali trebati ćemo nabaviti još uređaja. Naša hitna je jedna od boljih u Hrvatskoj, tako da građani mogu biti zadovoljni – istaknuo je varaždinski župan Predrag Štromar.

Cijena uređaja za automatsku masažu srca sa svim pripadajućim dodatnim elementima i potrošnim materijalom s uključenim PDV-om iznosi 112.788,25 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije