stečaj varteksa

Radnici Varteksa jednoglasno podržali odluku o pokretanju stečaja

Nada za nastavak proizvodnje i dalje je živa.

Tvrtka Varteks odlazi u stečaj. Nadzorni odbor dao je suglasnost Upravi da pokrene stečaj, a danas se održao sastanak s radnicima koju odluku jednoglasno podržali. Potvrdio je to za HRT Stjepan Čajić, suvlasnik Varteksa.

Direktor Karlo Koprek objasnio je zašto je za radnike bolje da Varteks sam otvori stečaj.

– Prezentirali smo već radnicima i u petak koje su nam opcije, dakle stečaj nam je neizbježan. Ono što je sad na Upravi da biramo, dakle hoćemo li sami podnositi stečaj u nekom kraćem postupku ili bi se to dogodilo nekim automatizmom nakon 120 dana. Stajalište Uprave je da je najbolje za radnike da se to dogodi što prije, da mi ovaj tjedan predamo prijedlog otvaranja stečaja jer je to rješenje najbolje za radnike. Tako kad stečajni upravitelj dođe, dalje ćemo imati maloprodajnu mrežu koja ima svoje prihode i to može biti temelj stečajnom upravitelju za nastavak poslovanja, kazao je Karlo Koprek, predsjednik Uprave Varteksa.

Radnicima će se isplatiti plaće za lipanj i srpanj. Koprek je objasnio što sad slijedi.

– Krajem ovog mjeseca ako se stečaj otvori, stečajni upravitelj dolazi i on svima uručuje otkaz s otkaznim rokom 30 dana. On ima rok od 30 dana u kojima može odlučiti nastaviti poslovanje. Ja čvrsto vjerujem da će to odlučiti, jer i dalje Varteks ima dobru maloprodajnu mrežu, ima prihode od toga i onda on u tih 30 dana može sebi dimenzionirati poslovanje koje mu je okvirno jednako kao ti prihodi. I onda on poziva radnike koji mu trebaju, daje im ugovore mjesec za mjesec, povećava proizvodnju ovisno o potrebama maloprodaje i to je način na koji Varteks može izaći iz stečaja i nastaviti poslovati – zaključio je Koprek za HRT.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Najnovije