ukusno i lako
Ako nemate naviku spremati quiche, promijenite to s ovim izvrsnim i laganim receptom
Quiche Lorraine je popularno jelo nazvano po istoimenoj francuskoj pokrajIni, a radi se s jajima, špekom, sirom i vrhnjem.
Francuski je quiche najsličniji piti, a smatra se svestranim jelom koje se može poslužiti kao predjelo svečanom ručku ili večeri, kao lagani ručak ili večera. Riječ je o piti od hrskavog tijesta u koje idu jaja i mlijeko ili vrhnjem.
Punjenje možete napraviti s mesom, plodovima mora ili povrćem, a jedna od popularnijih verzija ovog jela je quiche Lorraine koji je nazvan po istoimenoj francuskoj pokrajini, a radi se s jajima, špekom, sirom i vrhnjem.
Ako ga želite sami napraviti kod kuće, slijedite jednostavne korake iz recepta:
1. korak
U veću zdjelu ubacite 175 g brašna, 100 g maslaca izrezanog na komade, 1 žumanjak i 4 žlice hladne vode i sve dobro promiješajte. Od pripremljene smjese napravite kuglu i razvaljajte je u tanko tijesto.
2. korak
Odrežite tanje rubove tijesta i na nekoliko ga mjesta probodite vilicom. Tijesto stavite u kalup za pečenje, prekrijte aluminijskom folijom i pecite 15 minuta na 200°C.
3. korak
Na tavi prepržite 200 g slanine nasjeckane na komadiće i ocijedite višak ulja. U zdjeli umutite 200 ml slatkog i 200 ml običnog vrhnja i dodajte 3 cijela jaja i prstohvat muškatnog oraščića u prahu. Na kockice narežite 50 g sira Gruyère pa skupa s komadićima slanine posložite po tijestu i prelijte s vrhnjem, prenosi Pinkvilla.
4. korak
Pecite 20-25 minuta na 180°C, izvadite iz kalupa i poslužite. Dobar tek!
Najnovije
-
Prema istraživačima, zagrljaj pun ljubavi doprinosi našem mentalnom zdravlju, poboljšava imunološki sustav, pa čak i podiže prag boli...
-
Varaždinske barokne večeri tek su počele - evo kako je prošao drugi dan.
-
Od 47 planinarskih domova i kuća koje se nalaze na zemljištu u vlasništvu RH, s njih 46 formalno ili neformalno upravljaju planinarske udruge.
-
Sezona je tek krenula.
-
Sredinom sljedećeg tjedna temperatura se ponovno vraća na 25 stupnjeva.
Reci što misliš!