‘Vidim te’: O izazovima roditeljstva djece s posebnim potrebama 14. prosinca

Ove godine, Slaven Vujić, poznatiji kao Tata Slaven, uz sav svoj predani rad koji svakodnevno predstavlja na društvenim platformama, odlučio je svoja iskustva i promišljanja o raznim temama, objediniti u knjizi ‘Vidim te’.

Tata Slaven poznat je kao hrabri otac koji s ponosom radi na osvještavanju i senzibiliziranju javnosti o izazovima koje donosi roditeljstvo djece s posebnim potrebama. Slavenov sin Vito ima 4 i pol godine i poremećaj iz autističnog spektra i glavna je inspiracija svom tati.

Knjigom ‘Vidim te’, autor približava put spoznaje stanja vlastitog djeteta i Božje prisutnosti prema potpunoj predanosti ljubavi u različitim formama življenja.

Njegov san o Gradu anđela, korak je bliže ostvarenju; zahvaljujući podšci istomišljenika i simpatizera u su punom jeku radovi na dvorcu Dioš, odnosno Gradu anđela.

Koncept Grada Anđela uključuje život u zajednici u kojoj se razvijaju životne vještine, uz sportski i duhovni razvoj djece i mladih. Cilj je stvoriti spokojnu sredinu za razvoj potencijala djece i mladih s poteškoćama u razvoju, sa željom dugoročnog smještaja djece i mladih u odnosu na obnovljene smještajne kapacitete dvorca.

Promocija knjige ‘Vidim te’, počinje 9. prosinca upravo u dvorcu Dioš, a nastavlja se 14. prosinca, u Muzeju anđela u Varaždinu. Na prigodnom programu, posjetitelji će čuti ulomke iz knjige, a imat će prilike i razgovarati s autorom te kupiti vlastiti primjerak knjige.
Druženje u Varaždinu zakazano je za 18 sati, a dobrodošli su svi – mali i veliki, znatiželjni, razigrani…

Unatrag par godina Slaven Vujić shvatio je da njegov sin Vito ima teškoće u razvoju i odlučio mu se u potpunosti posvetiti te pronaći adekvatne načine da mu olakša život. Prekinuo je menadžersku karijeru i napravio prekretnicu u smjeru aktivnog djelovanja za djecu s posebnim potrebama.

Osnovao je Udrugu ‘Senzori’, za djecu sa senzornim poremećajima. Trenutno radi na obnovi dvorca Dioš, koji postaje ‘Grad anđela’- mjesto za život za djecu i mlade s teškoćama u razvoju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije