KATAKLIZMA Varaždinski glumac Marinko Prga u Italiji snima SF-film Anomalija

Poznati varaždinski filmski i kazališni glumac Marinko Prga po prvi puta snima znanstveno-fantastični film.

Riječ je o filmu Anomalija (L’Anomalia), kratkometražnom igranom filmu talijanske produkcije. Režiju potpisuje Luca Franco, koji je, uz Giovannija Robbianija, i scenarist.

– Meni osobno ovo je žanrovski interesantno, predstavlja mali iskorak u odnosu na ono što sam dosad radio. U SF-u nikad nisam glumio, ako zanemarimo neke studentske radove. No ovo je ozbiljna priča, sa zanimljivim referencama – priča nam Prga.

Prga glumi Nichilu, koji sa još dvojicom prijatelja, koje utjelovljuju Davide Paganini i Enzo Paci, kreću od Marsa prema Zemlji.

– Nichila je jedan od trojice članova posade, to su jedina tri lika, ako ne računamo bebu, koja nije prava, koju transportiramo u svemir pa ona lebdi prostorom poput Kubrickova übermenscha u njegovoj Odiseji u svemiru 2001. Ali riječ je zapravo o antipodu, jer ovo nije nadčovjek nego dijete-robot – otkriva neke detalje varaždinski glumac.

Kaže kako on neke detalje povezuje s Kubrickom, iako ne mora biti da su autori bili vođeni time pri kreiranju priče.

Radnja filma događa se 2300. godine. Posada putuje s Marsa, gdje se dogodila kataklizma, prema Zemlji, iako nije sigurno postoji li Zemlja uopće.

– Postoji razlog zašto se beba lansira u svemir. Kao produžetak vrste. Ali se na kraju ispostavi da ona ipak nije to. Možda to implicira dolazak ere tehnologije i doba strojeva… – otkriva Marinko Prga.

Priča kako je došao do uloge.

Putem castinga. Odlučili su se za mene jer im je lice odgovaralo, a nešto znam i talijanski, to je presudilo. Da ne govorim talijanski, mislim da ne bih mogao raditi na filmu.

Snimanje je počelo krajem veljače. Trenutno je Prga u Varaždinu, a 21. ožujka ponovo putuje u Genovu, gdje mu u dva dana preostaje snimanje još dviju scena.

S obzirom da je HAVC koproducent, u jednom malom dijelu, očekuje se premijera Anomalije i u Zagrebu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije