HDZ Grada Varaždina

Oreški: ‘Marković i Bosilj ne mare za stanare kod VTC-a’

HDZ-ovka Oreški nezadovoljna je odnosom Grada prema stanarima koji žive kod VTC-a te imaju problem prilaza i parkirnih mjesta.

Aranka Oreški, varaždinska gradska vijećnica iz redova HDZ-a, poslala je priopćenje u kojem se osvrće na problematiku s prilazima i parkirnim mjestima kod VTC-a. Naglasila je da je prisustvovala skupu stanara te da je stanarima dala obećanje da će se taj problem riješiti na sjednici Gradskog vijeća.

Njezino priopćenje prenosimo u cijelosti.

– Na skupu stanara VTC-a, kojem sam prisustvovala kao vijećnica Gradskog vijeća Grada Varaždina dala sam obećanje da ću pokušati inicirati da se na idućoj sjednici Gradskog vijeća raspravi pitanje nedostatka parkirnih mjesta za stanare VTC-a. Nažalost, to ovog puta nije bilo moguće, obzirom da je vodstvo našeg grada tj. Marković i Bosilj, održalo sjednicu Gradskog vijeća po hitnom postupku sa samo jednom točkom dnevnog reda – Prijedlog odluke o izboru najpovoljnije ponude za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH na području grada Varaždina.

‘Koga se spašava hitnoćom?’

Očito je to za gradsko vodstvo, tj. Markovića i Bosilja najvažniji problem Grada Varaždina. U obrazloženju sazivanja hitne sjednice navodi se: „Razlog hitnosti sadržan je u činjenici da je Odluku potrebno donijeti kao preduvjet za sklapanje ugovora o zakupu i uvođenju u posjed zakupaca u vrijeme kad je zemljište moguće obraditi i zasijati poljoprivrednim kulturama sukladno agrotehničkim tokovima”. Podsjećam vas da se o tom zakupu doslovno raspravlja već dvije godine, a sada je najednom hitno održana sjednica Gradskog vijeća samo s tom točkom. Zbog čega ili koga? Ili, koga se spašava ovom “hitnoćom”?

Paralelno s time, naši sugrađani njih oko 2.000 koji žive u Kozarčevoj svakodnevno se suočavaju s nedostatkom parkirnih mjesta. Nisu se ni odazvali na vaš poziv za sastanak skupa stanara. Za njih aktualno gradsko vodstvo tj. Marković i Bosilj ne mare, nije ih briga. Jer da je, učinili bi taj prvi korak, naručili procjenu vrijednosti tog zemljišta i dostavili ga vijećnicima. Stoga, ponovo apeliram na gradsko vodstvo da učini taj prvi korak, gestu izlaska u susret našim sugrađanima i potom zajedno s njima pokušamo iznaći najbolje rješenje i za njih i za Grad. Grad čiji su oni stanovnici, Grad čiji proračun pune i oni, Grad koji im je na prvom mjestu, jer da nije, zbog ovih problema bi se odavno odselili – naglasila je predsjednica kluba gradskih vijećnika HDZ-a, Aranka Oreški.

Najnovije