Plenković podržao HDZ-ove kandidate: ‘Sjever Hrvatske u prioritetima je Vlade’

Predsjednik HDZ-a i Vlade, Andrej Plenković, danas je posjetio Varaždin gdje je podržao Damira Habijana za gradonačelnika Varaždina i Alena Runca za župana Varaždinske županije.

– Zahvaljujem Andreju Plenkoviću na podršci koju je danas iskazao u gradu Varaždinu. Ovo je ujedno i poruka svim Varaždinkama i Varaždincima da će ova nova gradska vlast imati apsolutnu podršku Vlade Republike Hrvatske. Nažalost, problema u Varaždinu je mnogo, a to je posljedica bivših gradskih vlasti, koje možemo riješiti samo u suradnji s Vladom RH. Oni koji su stvorili ove probleme, nikako ne mogu biti njihovo rješenje – rekao je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Damir Habijan.

Alen Runac, kandidat za župana Varaždinske županije kaže kako je podrška Vlade ključna i kako bez toga ne može biti progresa Varaždinske županije.

– Nažalost, svjedoci smo devastiranja Varaždinske županije od trenutne aktualne županijske vlasti. Ove njihove isprike ne vode nikamo, nemaju projekata, župana Štromara već mjesec dana pozivam neka objavi fotografiju s rezanja vrpce, gdje je završen projekt – nema niti jedne fotografije. Traži isprike, optužuje Vladu, optužuje premijera, a njemu nije bila dovoljna ni njegova vlast i njegov premijer, pa tako ni ova vlast – ne znam što je mu onda potrebno da ova županija procvjeta.

Andrej Plenković kazao je kako na ovim izborima očekuje još bolji rezultat i iskorak nego što je bio prije četiri godine.

Komentirao je i Štromarova prozivanja da mu je dijaspora važnija od sjevera Hrvatske.

> Štromar i Kišić: ‘Čini se da aktualnoj Vladi Sjever Hrvatske nije bitan’

– Sjever Hrvatske je uvijek u prioritetima rada Vlade i ja sam ovdje vrlo često, podržavamo brojne projekte koji su korisni za Varaždin i Varaždinsku županiju.

Obveze koje je hrvatska država preuzela prema pripadnicima HVO-a glede mirovina su od prije nekoliko godina, utemeljene na međudržavnom sporazumu, kaže Plenković te ističe kako su sredstva za to planirana.

– Najava iz Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje išla je i prije krize Vlade. To nema nikakve veze s bilo kakvim ucjenama. Pitanja koja su ostala u kontekstu projekta kroz javno-privatno partnerstvo se rješavaju i na tome rade nadležna ministarstva, znanosti i obrazovanja i financija. To su akumulirane obveze. Župan i ja smo o tome razgovarali i tražimo rješenje na pravno čist način – zaključuje Plenković.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije