Habuš: ‘Habijan je pokazao da nedovoljno poznaje sustav lokalne samouprave’

Nakon što se na konferenciji za medije održanoj ovog četvrtka, 27. siječnja, gradski čelnik HDZ-a Damir Habijan osvrnuo na prozivku HNS-a u vezi gradskog proračuna te iznio uvjete koje stavlja pred aktualnog gradonačelnika, stiglo je priopćenje Gorana Habuša.

> HDZ: ‘Smjena Vlašića i Boraka preduvjet je da pristupimo razgovoru o proračunu’

Priopćenje gradonačelnika prenosimo u cijelosti.

‘Najnovije izjave Damira Habijana u kojima je promijenio mišljenje me nisu iznenadile, a nisu me ni pokolebale u namjeri da poduzmem sve kako bi Grad Varaždin ipak dobio proračun za 2017. godinu.

I dok sam ja čekao ispruženom rukom, s druge strane su me dočekali neodgovoreni telefonski pozivi i neodrživi ultimativni zahtjevi koje su kroz medije Habijan i HDZ postavili kao preduvjete da dođe do razgovora o proračunu. Takva promjena stava potvrda su moje ranije procjene da njima zapravo nije stalo do proračuna, a samim time i do općeg dobra za građane. Oni natezanjem oko proračuna žele u kampanji samo doći do promocije.

Kako drugačije razumjeti njihove zahtjeve jer smjene direktora u komunalnom poduzeću i Tehnološkom parku nemaju baš nikakve veze s proračunom.

Također, zatražena reorganizacija gradske uprave i dijeljenje upravnih odjela je proces koji zahtjeva više vremena kao i postavljanje nove mreže dječjih vrtića i osnovnih škola. Sve mi to govori da Damir Habijan zapravo nedovoljno poznaje sustav lokalne samouprave i metodologiju donošenja proračuna.

No, ja i dalje ostajem kod svog prijedloga da u proračunu osiguramo sredstva za konkretne projekte s kojima se ne može čekati, a sve ostalo se doista može početi rješavati s novim sazivom gradskog vijeća,’ stoji u priopćenju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije