Martinčević za dolazak povjerenika: Nemam povjerenja u Habuša, dosta je agonije

Nakon što nije izglasan proračun Grada Varaždina gradonačelnik Habuš sazvao je za danas poslijepodne sjednicu Gradskog vijeća na kojoj će gradskim vijećnicima predložiti da glasaju za privremeno financiranje.

> PAO PRORAČUN! Grad pred blokadom, Habuš još nije odlučio što sada napraviti

> HABUŠ ODLUČIO Gradsko vijeće u petak će odlučivati o privremenom financiranju

Vijećnici iz redova HDZ-a najavili su svoje nepodržavanje ovakve odluke, a isto će učiniti i vijećnica Reformista Natalija Martinčević.

> Habijan: ‘Klub vijećnika HDZ-a neće podržati privremeno financiranje’

– Reformisti će danas na sjednici Gradskog vijeća glasati za dolazak povjerenika. Osobno nemam povjerenja u gradonačelnika Habuša i njegovu upravu pod vodstvom Branke Matavulj da će ovaj posao odraditi korektno. Mi smo za čista posla i prestanak ove agonije, to je odlučilo i Gradsko vijeće. A što će i kako građani, vidjet ćemo u svibnju iduće godine, a duboko sam uvjerena kako će izabrati gradonačelnicu kakvu ovaj grad zaslužuje – istaknula je Martinčević i navela razloge ove odluke.

‘Habuš nije riješio ni jedan stari problem, samo je stvorio nove’

– Jasno je da je ova priča Gorana Habuša morala završiti, očekivala sam da će se to dogoditi i ranije. Za cijelog svog mandata nije uspio riješiti ni jedan naslijeđeni problem, ali je uspio stvoriti niz novih. Nije riješen ni jedan spor, tužbeni zahtjevi za Grad prelaze 100 milijuna kuna – kazala je i nastavila:

– Nije riješen dug prema Hypo banci, kao ni prema APN-u, a riječ o ukupnom dugu oko 20 milijuna kuna. Gotovo sve gradske tvrtke posluju s ogromnim teškoćama. Aerodrom je suočen s milijunskom tužbom, Aquacity je svako malo u blokadi, u Aquatehnici policija provodi krim-istragu, a upropašten je i Varkom. U Termoplinu se provodi istraga, spor s Crtoradom je s potpuno neizvjesnim ishodom od štete koju će grad morati platiti, a opet se radi o milijunskim iznosima.

S druge strane, ističe Martinčević, što se projekata tiče, za cijelo vrijeme ‘vertikale vlasti’ SDP-a i HNS-a nemamo niti jedne državne investicije.

– Što se tiče gradskih projekata, nije realizirana obnova i dogradnja vrtića. Nije realizirana obnova i dogradnja 5. i 6. osnovne škole. Nije realiziran projekt Sinagoge, Varaždinske kuće, Kuće leptira, knjižnice, Vatrogasnog centra, a projekt Tehnološkog parka je u potpunom zastoju. No ono što je posebno zabrinjavajuće je da je Grad Varaždin nije uspio realizirati nijedan projekt iz EU fondova i po tome je među posljednjima u Hrvatskoj.

I na kraju, Martinčević se osvrnula na neriješen problem zbrinjavanja varaždinskog smeća.

– O najvećem ekološkom, financijskom i najvažnije – zdravstvenom problemu 130.000 tona smeća ove godine gradonačelnik se nije potrudio reći da ima namjeru, a kamoli način i rok rješavanja smeća. Zašto bi itko podržao takvog gradonačelnika i takav proračun? – zapitala se.

– Iz izlaganja onih koji su ‘čvrsto’ bili protiv proračuna pa ga onda ‘čvrsto’ podržali ja to nisam mogla shvatiti. Što su oni svojim amandmanima htjeli kreirati, osim svog alibija da jednostavno nemaju snage odlijepiti se od Habuša i HNS-a? Neki su, nažalost pali na prvom testu odlučnosti i dosljednosti. Priče da će se zaustaviti projekti su smiješne, jer niti jednog poluozbiljnog projekta nema u cijeloj 2017. a kamoli u ovih par mjeseci. Promjena elektroinstalacija u 5. osnovnoj školi, kao najveći projekt koji je gradonačelnik najavio, bit će realiziran odmah nakon izbora – navela je Martinčević.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije