Aglomeracija: Poništen još jedan natječaj, reformisti traže Vlašićevu ostavku

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave poništila je još jednu u nizu odluka u predmetu nabave: sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Varaždin, naručitelja Varkoma d.d. Varaždin, a na to su priopćenjem reagirali reformisti.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

‘Od Varkoma se nadalje traži da u roku od 16 dana od javne objave rješenja žalitelju nadoknadi iznos od 70.070 kuna.

Činjenica je da su u projektu Aglomeracije u Varaždinskoj županiji do danas pali svi natječaji vezani uz navedeni projekt (izuzev natječaja u kojem je posao, odnosno 8,6 milijuna kn dobila tvrtka Štromarovog dugogodišnjeg suradnika HNS-ovca Nikole Kučiša).

Također, činjenica je i da velik broj natječaja još nije niti raspisan kao i da projekt nije prošao niti potvrdu studije od strane Jaspersa – tijela Europske komisije kao prvu pretpostavku. S druge strane pak projekti Aglomeracije npr. iz Međimurja i Petrinje u visokoj su fazi realizacije.

S obzirom na nova saznanja vezana uz moguća ozbiljna pogodovanja u kupoprodaji zemljišta od strane Varkoma, s obzirom na dosadašnje utvrđene štete i obveze plaćanja (ukupni iznos do sada je veći od 600.000 kn) te s obzirom na neizbježne štete i plaćanja u budućnosti koja se mjere u desecima milijuna kuna tražimo hitno razrješenje direktora Varkoma d.d. Vlade Vlašića te očitovanje i preuzimanje odgovornosti koordinatora projekta Aglomeracije župana Predraga Štromara.’ – stoji u priopćenju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije