SDP: Andreju Ptiček ne bi se ni pokušalo razriješiti dužnosti da nije žena!

Nakon u javnosti objavljene informacije da su osmorica vijećnika Općinskog vijeća Općine Maruševec dali prijedlog za donošenje odluke o razrješenju Andreje Ptiček s dužnosti predsjednice Općinskog vijeća, oglasio se Forum žena SDP-a Varaždinske županije.

– Ovakav postupak oštro osuđujemo, posebno zbog činjenice da se razrješenje s dužnosti traži zbog promjene vladajuće strukture na državnom nivou, odnosno dolaskom HDZ-a na vlast, bez ikakvih drugih opravdanih i objektivnih profesionalnih razloga, čime dokazuju svoje nepoznavanje osnova funkcioniranja lokalne samuoprave – stoji u odgovoru Foruma žena.

Napominje se kako se Andreja Ptiček svojim rezultatima dokazala kao vrlo sposobna predsjednica Općinskog vijeća, koja je dodatnim znanjem i iskustvom u ove tri godine doprinijela razvoju Općine Maruševec i realiziranju brojnih lokalnih projekata te da, iako članica SDP-a, nikada nije stavljala vlastite interese ili interese stranke ispred interesa svih žitelja Općine Maruševec.

– To je dokazala na ovoj poziciji vodeći Vijeće u kojem su, od ukupno 15 vijećnika, samo 3 žene vijećnice. To dovoljno govori o tome da još uvijek živimo u patrijarhalnom društvu, koje ne želi ženu na funkciji samo zato jer je žena. Forum žena SDP-a Varaždinske županije ovakvu odluku smatra krajnje nekorektnom, ne samo iz nepostojanja objektivnih razloga za razrješenje, već i zbog činjenice da smo uvjereni da do ovakve situacije ne bi došlo da je na čelu Općinskog vijeća bio muškarac – zaključuje se u priopćenju koje potpisuje predsjednica Livija Faić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije