IZBORI Domoljubna koalicija: Glas za listu tri glas je za ponosnu i jaku državu!

Na varaždinskom Kapucinskom trgu 4. studenoga održalo se veliko predizborno druženje građana s kandidatima s liste broj tri, liste Domoljubne koalicije za Treću izbornu jedinicu.

Okupljene građane, simpatizere i članove stranaka okupljenih na listi Domoljubne koalicije pozdravili su domaćini Damir Habijan, povjerenik GO HDZ-a Grada Varaždina i treći kandidat na listi Domoljubne koalicije za Treću izbornu jedinicu Anđelko Stričak, predsjednik ŽO HDZ-a Varaždinske županije.

Stričak i Habijan osvrnuli su se na stanje u gradu Varaždinu i Varaždinskoj županiji te konstatirali kako i grad i županija gospodarski i socijalno sve dublje tonu. Vrijeme je, naglasio je Habijan, da se to promijeni.

– Kada su prije četiri godine došli na vlast, Kukuriku koalicija obećala je Varaždinkama i Varaždincima da je uspostavljena vertikala vlasti grad – županija – država i da će grad Varaždin koristeći navedenu vertikalu prosperirati. Nažalost, danas s odmakom od četiri godine vidimo da je navedena vertikala upravo u gradu Varaždinu doživjela svoj kraj i krah – naglasio je Habijan i dodao kako ga iznimno žalosti ovakav odnos vlasti prema Varaždinu i Varaždinskoj županiji.

– Žalosti me depresija, apatija i besperspektivnost koja je zavladala našim gradom. I stoga danas s ovog mjesta moramo reći gospodo bilo je dosta! Izigrali ste povjerenje Varaždinki i Varaždinaca. Ne zaslužujete naše povjerenje! Vrijeme je da Gradu Varaždinu vratimo položaj kakvog zaslužuje! – istaknuo je povjerenik gradskog HDZ-a te pozvao sve prijatelje, sugrađane i mještane Varaždinske županije da u nedjelju svoj glas povjere listi broj tri, listi Domoljubne koalicije.

– Nema razloga da u nedjelju ne ostvarimo najbolji rezultat u našem gradu. Ono što Domoljubna koalicija nudi u ovom gradu jest zajedništvo i suradnja svih koji žele bolje našem gradu. Ovaj grad nije crven, niti plavi niti crni, ovo je grad u kojem želimo živjeti i raditi. Ne postoji ili mi ili oni postoji samo zajedništvo i suradnja. Ne opterećujmo se prošlošću živimo u sadašnjosti i gledajmo u budućnost – poručio je Habijan.

Na njega se nadovezao Anđelko Stričak, kandidat s liste broj tri koji je posebno istaknuo kako Varaždinci i Varaždinke imaju na što biti ponosni, prije svega na svoje domoljublje i nesebičnost u pomaganju drugima.

– Domoljublje se živi, a to najbolje znaju naši ponosni sugrađani. Varaždinke i Varaždinci koji su uvijek nesebično davali sebe i pomagali svima. Naša Domovina, naš hrvatski narod uvijek kad je bilo najteže, mogao je računati na Varaždince. Tako je bilo i 1991. kada se naša Domovina stvarala i branila – rekao je Stričak.

Podsjetio je kako su Varaždinci jedini zarobili cijeli korpus JNA, varaždinski policajci su prvi pritekli u obranu Vukovara, SJP ‘Roda’ obišla je sva bojišta od Vukovara do Dubrovnika, 104. br. HV obranila Pakrac, Lipik, legendarna 7. gbr. Pume oslobodila je grad Knin.

Stričak je posebno pozdravio i svoga ratnog zapovjednika, generala Mladena Markača, koji je bio nazočan skupu, a više od 1500 okupljenih građana pozdravilo ga je dugotrajnim pljeskom.

Pozvavši građane varaždinske županije da svoj glas daju listi Domoljubne koalicije, Stričak je istaknuo da je to jedina lista na kojoj se među prvih pet kandidata nalaze čak trojica iz naše županije – on na trećem, Ladislav Ilčić na četvrtom i Josip Križanić na petom mjestu.

– To se zove ponosna Hrvatska to smo mi, radišni, marljivi, požrtvovni ljudi sa sjevera Hrvatske. To je Varaždin, prvi glavni grad svih Hrvata, grad koji je oduvijek bio sinonim napretka i razvoja – naglasio je Stričak.

Međutim, u posljednje četiri godine grad i županija poznati su samo po aferama i nedovršenim projektima, smatra Stričak.

– Varaždin je pred bankrotom, govori se o protuzakonito dodijeljenim koncesijama, o kriminalu u Javnoj ustanovi gradski stanovi, o nesposobnosti kod rješavanja problema s balama, o nepotizmu kod zapošljavanja i još mnogo toga negativnog. Na sve te neuspjehe i afere gradonačelnik je u svom mandatu uspio potrošiti punih milijardu kuna.

– Situacija u županiji nije ništa bolja. Natječaj za izgradnju kirurgije provodi se šest godina i potom imamo jedno veliko ništa. Aglomeracija Varaždin projektira se šest godina i sada je isprojektirano tek 30% projekta. Projekt revitalizacije Arboretuma – Opeke Vinica godinama se čuva negdje u podrumu Ministarstva kulture. Za projekt obnove pruge Varaždin – Novi Marof – Zabok – Zagreb aktualna vlast nije poduzela ništa.

– Iz Varaždina su otišle najvažnije institucije. Hrvatska radiotelevizija, Sveučilište Sjever, HŽ, Hrvatske šume, Carina, a gradonačelnik Goran Habuš i župan Predrag Štromar ni jednom jedinom rečenicom nisu to pokušali spriječiti. Zato pozivam sve Varaždinke i Varaždince da u nedjelju jasno vele NE takvom upravljanju gradom, jer glas za kikiriki ekipu je glas za nastavak agonije – istaknuo je Stričak te dodao kako je vrijeme da se povjerenje preda Domoljubnoj koaliciji.

– Sve te neostvarene projekte sada ćemo odraditi mi, jer mi smo ih još 2009. godine inicirali, a sada zbog njihove nesposobnosti u ladicama skupljaju prašinu. Naš program zove se Gospodarski rast, održivi razvoj i zapošljavanje, jer naša Domovina jest i bit će jaka onoliko koliko je jaka gospodarski – poručio je Stričak.

Kao primjer, naveo je indeks rasta gospodarstva Varaždinske županije, koji raste prvenstveno zbog grada i općina koje vode HDZ-ovi dužnosnici.

– Samo iz općine Gornji Kneginec godišnji izvoz je blizu 800 milijuna kuna, u općini Jalžabet se provode investicije oko milijardu kuna i samo ove godine je u njihovoj zoni zaposleno oko tisuću osoba. Ima li koji bolji primjer jake Hrvatske? – pitao je Stričak.

Pozvao je građane Varaždinske županije da svoj glas u nedjelju daju listi Domoljubne koalicije.

– Na našoj se listi nalazi osam kandidata koji su sada ili su bili gradonačelnici i načelnici u svojim sredinama. Pa ako su im povjerenje iskazali njihovi sugrađani iskažite im i vi. Zato Vas pozivam da u nedjelju budemo zajedno za ponosnu i jaku Hrvatsku. Izađite na izbore i svoj glas povjerite listi broj tri, listi Domoljubne koalicije – zaključio je treći kandidat na listi broj tri Anđelko Stričak.

Okupljenima na Kapucinskom trgu u Varaždinu obratio se i predsjednik stranke HRAST, četvrti na listi domoljubne koalicije Ladislav Ilčić.

On je uvodno istaknuo da se u protekle četiri godine kukuriku koalicija sustavno borila protiv svih tradicionalnih vrijednosti hrvatskoga društva kao što su kršćanski korijeni i obitelj. A baš su to vrijednosti koje zagovara ova koalicija, dodao je Ilčić, jer nitko djecu ne može i ne zna bolje odgajati nego roditelji – otac i majka. A ono bi htjeli da ih odgajaju roditelj 1 i roditelj 2 – rekao je Ilčić.

Naprotiv, obitelj je temelj društva i o njoj ovisi i koliko će jako to društvo biti. Uz obitelj, važan je i sustav obrazovanja u kojem je vlast na odlasku u protekle četiri godine pokušala promijeniti neke temeljne vrijednosne pojmove, ali u tome nije uspjela.

Naš je kajkavski kraj oduvijek bio duboko prožet tradicijom, što je pokazao i referendum o braku na kojem se za tradicionalni oblik bračne zajednice izjasnilo više od dvije trećine stanovnika naše županije i cijele sjeverne Hrvatske.

Zato je na kraju svog obraćanja Ladislav Ilčić pozvao Varaždinke i Varaždince, te sve glasače hrvatskog sjevera da u nedjelju svoj glas daju listi Domoljubne koalicije.

O obrtništvu, malom poduzetništvu i skrbi za hrvatsko selo i seljaka, na varaždinskom predizbornom skupu Domoljubne koalicije govorila je šesta na listi, potpredsjednica Hrvatske seljačke stranke Vlasta Hubicki. Ona je istaknula da se Domoljubna koalicija u svom programu vrlo jasno odredila prema nužnim koracima za oporavak obrtništva, malog gospodarstva i poljoprivrede.

U tom smislu podrška razvoju OPG-a i ostanku mladih na selu jedna je od temeljnih točki ovog programa. Isto tako, jasno kažemo NE uvozničkom lobiju – poručila je Vlasta Hubicki i dodala kako će se poticati proizvodnja domaće hrane za domaće tržište, te razvoj turizma u ruralnim područjima.

Darko Horvat, drugi na listi Domoljubne koalicije i predsjednik Županijskog odbora HDZ Međimurske županije podsjetio je da cjelokupni razvoj društva počiva na gospodarstvu. Zato je HDZ predvodeći Domoljubnu koaliciju još prije tri godine počeo s izradom svoga gospodarskog programa. Tijekom tog vremena konzultirani su mnogi domaći i strani ekonomski stručnjaci, te je izrađen dokument čija provedba jamči brzi gospodarski rast, zapošljavanje, investiranje i otvaranje novih radnih mjesta.

Domoljubna koalicija je jedina koja nudi takav program, a za vladajuće na odlasku je rekao da su u protekle tri i pol godine ‘narodu prodavali maglu’ nudeći različite ‘spinove’ bez konkretnih rješenja. Zato u hrvatskoj raste broj nezaposlenih, broj onih koji su napustili zemlju, raste inozemni dug, ali raste i nezadovoljstvo građana takvom politikom – rekao je Darko Horvat te iznio uvjerenje kako će građani to i pokazati na izborima uj nedjelju 8. Studenog

Domoljubna koalicija je koalicija satkana od vrijednosti u kojima je temelj Dom i Ljubav. To su univerzalne vrijednosti koje su, nažalost, u protekle četiri godine u hrvatskom društvu potisnute u drugi plan, jer naši politički suparnici svoj ego hrane podjelama, svađama i podmetanjima. Mi smo ovu kampanju vodili u duhu zajedništva, a tako ćemo voditi i državu – istaknuo je Žarko Tušek, nositelj liste Domoljubne koalicije za Treću izbornu jedinicu. Dodao je kako je zajedništvo u ovom trenutku najpotrebnije hrvatskom narodu, te je pozvao sve koji svoj svjetonazor grade na temeljnim vrijednostima hrvatskog društva da u nedjelju daju svoj glas Domoljubnoj kaoliciji – Listi broj 3.

To znači da će se i u tri sjeverne županije napokon dogoditi pozitivni gospodarski i društveni pomaci, jer jedino Domoljubna koalicija, istaknuo je Tušek, u ovoj izbornoj jedinici ima temeljito razrađen program i katalog projekata za svaku općinu, grad i županiju. A ti su programi nastali, rekao je Tušek, tamo gdje je i potrebno rješavanje određenih problema – među ljudima u svakom selu, općini ili gradu. Uočili su ih i oblikovali naši ljudi, koji su neprekidno u kontaktu s građanima i najbolje osjećaju i znaju njihove potrebe – rekao je Tušek.

Naši suparnici takvog programa ni projekata nemaju. Neka se malo spuste među ljude i daju odgovore zašto je Hrvatsku napustilo 100 000 uglavnom mladih, zašto je izgubljeno sto tisuća radnih mjesta, zašto je više od 300 000 blokiranih… To je rast o kojem oni govore – istaknuo je Žarko Tušek i dodao kako će domoljubna koalicija predvođena HDZ-om osigurati gospodarski rast, održivi razvoj i zapošljavanje što su i temelji jake i zajedništvom prožete Hrvatske. Zbog tih činjenica u nedjelju 8. Studenoga valja svoj glas dati listi broj tri koju redom čine domaći ljudi koji će interese triju županija sjeverne Hrvatske znati promicati i štiti u hrvatskom saboru, te tijelima izvršne vlasti. – zaključio je Žarko Tušek

Zajedništvo na kojem se temelji Domoljubna koalicija zorno je prikazano i u umjetničkom dijelu programa u kojem su pred brojnim Varaždincima nastupili Mirko Švenda Žiga, Rajko Suhodolčan, Ivica Peplko i bednjanski Kavaliri.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije