Ministar Butković u Knegincu: Prezentirani radovi u Poduzetničkoj zoni

U sklopu posjeta Varaždinskoj županiji, danas, 24. svibnja, Općinu Gornji Kneginec posjetio je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Ministra Butkovića na lokaciji gradnje novog kružnog toka u Poduzetničkoj zoni Kneginec dočekao je općinski načelnik Goran Kaniški sa svojim suradnicima.

Kružni tok se gradi na spojnoj cesti D-528 prema naplatnoj postaji na autocestu Goričan-Zagreb, a između tvrtki Ytres i Lumini.

Investitor su Hrvatske ceste d.o.o., a u samu izgradnju navedenog rotora uključili su se i tvornica YTRES te trgovački centar Lumini koji sufinanciraju svaki ‘svoj’ građevinski dio prometnog pristupa predmetnom rotoru, čime su YTRES i Lumini na sebe preuzeli financiranje značajnog dijela izgradnje.

Vrijednost radova je ugovorena na 5 milijuna kuna s PDV-om, od čega 1,75 milijuna kuna financiraju Hrvatske ceste, a ostatak navedene tvrtke.

Nakon obilaska gradilišta održan je radni sastanak u tvornici Ytres gdje je ministru Butkoviću od strane općinskog načelnika Gorana Kaniškog prezentiran projekt izgradnje desnog ‘skretača’ u Poduzetničku zonu Kneginec sa državne ceste D-3.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije