2. HNL Pred 2000 gledatelja Varaždin poražen od Sesveta

Premda su Kastel i Erić najavili bodove pred domaćom publikom, gosti su kući otišli s punim plijenom. Ponovno je varaždinska publika stigla u velikom broju, ali nakon ovakvog nastupa njihovih nogometaša, ne mogu biti zadovoljni. Pod svijetlima reflektora varaždinskog stadiona Sesvete su pobijedile Varaždin rezultatom 0:2 (0:2).

U prvo poluvrijeme obje su ekipe ušle kao što su i najavljivale – oprezno, ali spremne na nadigravanje. Već u petoj minuti gosti su pokazali kako ih igranje pred brojnom publikom nije očaralo. Dva dodavanja bila su dovoljna kako bi izbacili domaću obranu, ali njihov ubačaj brani danas poprilično zaposleni Nevistić. Varaždin je svoju priliku čekao iz kontre i polukontre, ali bezuspješno.

U 15. minuti mladi Matej Ćosić odlično pronalazi Sliškovića koji prebacuje Nevistića, ali čisti pogodak sprječava Senić. Kastelovi momci uzvraćaju za dvije minute, ali Golubarov udarac sa 17 metara blokira gostujući stoper. U 26. minuti Sesvećani ponovno ne iskorištavaju ‘mrtvaca’ – nakon ubačaja Goića, zaboravljeni Slišković šalje projektil pokraj gola.

Uspostavila je gostujuća ekipa tada potpunu dominaciju te je krenuo njihov ‘blitzkrieg’. U 39. minuti Mamut manirom iskusnog sidraša gradi loptu i za vodstvo gostiju sa sedam metara probija Nevistića. Domaćini se nisu ni okrenuli, a uslijedio im je još jedan hladan tuš. Kapetan gostiju Mario Dučkić krade loptu te nakon solo akcije s ruba šesnaesterca maestralno pogađa dalje rašlje Nevistićeva gola. Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao

Svjestan je bio Kastel kako se nešto mora promijeniti te je na poluvremenu u igru uveo Kolarića i Sačera umjesto danas neprepoznatljivih Sambolca i Hranilovića. Taj je potez probudio njegovu ekipu koja je bolje krenula u drugo poluvrijeme. Nakon tri minute nastavka, uvedeni Kolarić puca sa 25 metara, a njegov udarac od bloka odlazi u korner. Dvije minute kasnije Golubar krade loptu na dvadesetak metara, ali i njegov udarac biva blokiran. Isti je igrač imao lijepu šansu u 55. minuti, ali dobar centaršut Drožđeka uprskao je lošom završnicom.

U 57. minuti Šimek je u prilici, ali i njegov udarac sa 16 metara odlazi pored Filipovićevih vrata. U 59. minuti zaiskrilo je na terenu kada Kontek prekida kontru koju je povukao Bamidele – domaći igrač to nije najbolje prihvatio, ali sudac današnjeg susreta Ivan Čužić sve je smirio dodijelivši žuti karton igraču gostiju. 60. je minuta, a Varaždin još uvijek napada. Domagoj Drožđek stvorio si je dobru priliku, ali njegov udarac sa dvadesetak metara lijepom paradom brani gostujući vratar. Nakon toga igralo se rastrgano s jedne i druge strane, obje su ekipe svoje prilike stvarale nakon ubačaja, ali ni jedna prilika ne završava pogotkom. U 71. minuti gosti su povukli kontru preko Mamuta koji šalje loptu u šesnaesterac, ona dolazi do Kolege koji puca visoko iznad gola.

U 73. minuti Kastel sve karte stavlja u napad – umjesto Bamidelea je ušao Petrović, a Varaždin je promijenio sustav igre u 3-4-3. Promjenom u taktici Varaždinci nažalost nisu mnogo profitirali. U 75. minuti moglo je biti i 3:0 za Sesvete, ali Sliškovićev udarac glavom odlazi tik pored vratnice. U 81. minuti u gostujućem šesnaestercu pada Sačer – publika traži jedanaesterac, ali Čužić samo odmahuje rukom. Minutu kasnije Varaždin ima najbolju priliku utakmice, Sačer šalje prizemnu loptu prema Eriću koji izbija sam pred gostujućeg vratara, ali njegov udarac odlazi daleko pored gola.

Igralo se tada samo na jedan gol, onaj gostujući. U 83. minuti Šimek tuče iskosa, ali njegov udarac brani Filipović. Dvije minute prije isteka devedesete Kolarić ponovno tuče s dvadesetak metara – lopta se odbija od gostujućeg stopera, a neugodnu svijeću ispod vratnice vadi Filipović.

Nakon utakmice domaći i gostujući strateg osvrnuli su se na završeni susret.

– Čestitam svojim dečkima prije svega. Znali smo snagu Varaždina i dobro smo neutralizirali njihove najbolje pojedince. Trudili smo se sačuvati prostor da ne zabadaju iza leđa naše obrane i uspjeli smo s dva pogotka osigurati našu zasluženo pobjedu. – rekao je Jakirović

– Odigrali smo najlošije poluvrijeme dosada. Sesvete su pokazale agresivnost i čvrstoću na koje nismo odgovorili. Bili su čvrsti u sredini i izazvali su mnogo pogrešaka s naše strane. Drugi zgoditak totalno nas je pokopao – uspjeli smo se uzdići u drugom poluvremenu, ali nismo realizirali svoje šanse. Čestitam gostima na pobjedi. – zaključio je Kastel

Izgleda kako će domaća publika morati još malo pričekati na bodove kod kuće. Pred Kastelovom dečkima nalazi se zadatak povratka na pobjedničke staze, a to mogu ostvariti već sljedeće kolo u gostima kod Lučkog. Utakmica je na rasporedu u subotu, 9. rujna, s početkom u 17 sati i 30 minuta.

NK Varaždin: Nevistić – Bamidele, Senić, Drožđek, Erić, Hranilović, Šimek, Sambolec, Glavica, Prahić, Golubar ( još su igrali: 46. – Kolarić, Sačer, 73. Petrović)

NK Sesvete: Filipović, Kontek, Mamut, Topić, Kolega, Kluk, Goić, Slišković, Ćosić, Dučkić (još su igrali: 62. Topić, 86. Salapić, 90. Jelić)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije