Hrvatska karate reprezentacija: Enes Garibović brončani na Europskom u Turskoj

Hrvatska muška karate reprezentacija u borbama u sastavu: braća Anđelo i Ivan Kvesić, Enes Garibović, Ante Mrvičić, Ivan Martinac, Zvonimir Živković i Alan Šurbek pod vodstvom izbornika Esada Garibovića osvojila je brončano odličje na seniorskom Europskom prvenstvu održanom od 4. do 7. svibnja 2017. u Kocaeli u Turskoj.

U prvom kolu Hrvatska pobjeđuje reprezentaciju Bosne i Hercegovine rezultatom 3:2 u pobjedama, zatim u drugom kolu Portugal rezultatom 3:1 u pobjedama.

U četvrtfinalu Hrvatska je bolja od Mađarske rezultatom 2:0 u pobjedama, da bi u polufinalu u tijesnim i neizvjesnim mečevima Hrvatska, na kraju, izgubila od Francuske rezultatom 3:2 u pobjedama.

U borbi za broncu Hrvatska pobjeđuje Italiju rezultatom 3:1 u pobjedama. U toj borbi protiv italije, u prvom meču se borio Ante Mrvičić koji je izgubio 1:0 od Talijana Viva.

U drugom meču Enes Garibović pobjeđuje rezultatom 8:0 aktualnog europskog prvaka u teškoj kategoriji (+84 kilograma) Talijana Marina.

U trećem meču Anđelo Kvesić 5:2 pobjeđuje Talijana Sarnatara, te u četvrtom meču Ivan Kvesić s 4:1 bio je bolji od Talijana Tesora te time Hrvatska ekipno osvaja brončanu medalju.

Ovo je veliki uspjeh za Hrvatsku mušku reprezentaciju na seniorskom EP, pošto je riječ o mladoj reprezentaciji do 22 godine, a većina ostalih reprezentacija ima starije i iskusnije predstavnike.

Zadnja ekipna medalja na Europskom seniorskom prvenstvu za Hrvatsku mušku reprezentaciju u borbama osvojena je prije 6 godina, tako da time je ovaj uspjeh još i veći, jer je bio dugo post.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije