Lepoglavska Ves: Odigran malonogometni turnir u sjećanje na poginule branitelje

Četvrtu godinu za redom, u spomen na četvoricu poginulih branitelja iz Lepoglavske Vesi – Dragutina Godinića Bađu, Dragutina Naglaša Kumea, Marijana Matišića i Josipa Štefanca, udruga Branitelja Hrvatske Lepoglava, Udruga za sport i rekreaciju MO Lepoglavska Ves i Mjesni odbor Lepoglavska Ves, organizirali memorijalni malonogometni turnir – Memorijalni malonogometni pozivni turnir u spomen na poginule branitelje u Domovinskom ratu iz Lepoglavske Vesi, javlja Lepoglava.net.

U jutarnjim je satima, uoči turnira, u kapelici u Lepoglavskoj Vesi služena misa zadušnica koju je predvodio velečasni Ivica Cujzek da bi potom na lepoglavskom gradskom groblju, kod spomen obilježja poginulim braniteljima i na posljednja počivališta četvorice hrvatskih vitezova, bile upaljene svijeće i položeni vijenci. Uz molitvu koju je predvodio vlč. Cujzek i zvukove mirozova, položili su ih članovi obitelji, predstavnici organizatora turnira i Grada Lepoglave te članovi braniteljskih udruga – UBH Lepoglava i Koordinacjie braniteljskih udruga Grada Ivanca i Lepoglave.

– Treba još jednom odati poštovanje ljudima koji su stali na branik Domovine u vrijeme kad je Hrvatska imala 550 tisuća prognanih. Ovih dana imamo situaciju da na granicama Europske unije imamo izbjeglice, ljude koji samo žele živjeti. Naši branitelji koji su riskirali svoje živote omogućili da danas ne trebamo tražiti budućnost u drugim zemljama, već da je možemo i trebamo graditi u Lijepoj Našoj – rekao je brigadni general Zdravko Jakop tijekom svečanosti otvaranja turnira dodavši da su četvorica poginulih branitelja iz Lepoglavske Vesi dio korpusa od preko 12.000 tisuća poginulih za Hrvatsku.

– Moramo biti hrabri i promovirati istinu te se i sutra sjećati sugrađana koji su bili spremni žrtvovati svoj vlastiti život za svoju braću i sestre – zaključio je general Jakop, predsjednik udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava.

Ispred jednog od organizatora, Mjesnog odbora Lepoglavska Ves nazočne je pozdravio njegov predsjednik Ivan Dubovečak najavivši održavanje i petog memorijalnog turnira dogodine.

– Moramo biti zahvalni četvorici poginulih branitelja iz Lepoglavske Vesi što danas možemo biti ovdje i što imamo prigodu raditi za dobrobit našeg kraja. Održavanje ovog memorijalnog turnira započelo je prije četiri godine, zahvaljujući i tome što je napravljeno igralište u Lepoglavskoj Vesi – istaknuo je lepoglavski gradonačelnik i saborski zastupnik Marijan Škvarić zahvalivši se braniteljima na njihovoj žrtvi poručivši im da će im Grad Lepoglava uvijek pružati potporu kao što je to učinio i ovom prigodom prihvativši, zajedno s Ministarstvom branitelja, pokroviteljstvo nad turnirom.

Tradicionalno, Memorijalni malonogometni pozivni turnir u spomen na poginule branitelje u Domovinskom ratu iz Lepoglavske Vesi otvorio je jedan od članova obitelji poginulih branitelja. Ove godine to je bio sin poginulog Dragutina GodinićaMatija Godinić.

– Želio bih u ime obitelji poginulih branitelja zahvaliti svima koji podržavaju ovaj turnir, a prvenstveno organizatorima – rekao je Matija Godinić otvorivši turnir nakon čega su zapucali članovi kuburaške udruge “Prva kubura” iz Višnjice.

Uoči turnira odigrana je revijalna utakmica mlađih uzrasta Ivančice i Schidela.

Na turniru je slavila momčad Udruga za sport i rekreaciju Lepoglavska Ves i Udruga Branitelji Hrvatske Lepoglava, koja je u finalu pobijedila Lančić Knapić sa 7:1. U utakmici za treće mjesto, Cojones je sa 7:1 savladao Meljan.

Najbolji strijelac turnira je Zdravko Frketin, član pobjedničke momčadi, a najboljim vratarem proglašen je Mihael Debeljak iz drugoplasirane momčadi turnira, prenosi Lepoglava.net.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije