NK VARAŽDIN Kovačević: Moramo biti još hrabriji i agresivniji protiv Dugopolja

Nakon Solina, nogometaši Varaždina u srijedu u 15 sati dočekuju Dugopolje na stadionu Varteksa. Još jedan važan susret, u kojem love novu pobjedu na putu prema vrhu tablice, odnosno jednoj od dvije pozicije koje vode prema Prvoj ligi.

Bit će to druga utakmica na domaćem terenu, druga protiv dalmatinskih klubova, a već u subotu je na rasporedu i treća, protiv Hajduka II. Solin je uspješno svladan, gdje su u NK Varaždinu znatno zadovoljniji mogli biti drugim poluvremenom, kada je i riješene utakmica.

Dugopolje je ipak, i opasniji protivnik nego Solin, čega su u stručnom stožeru Varaždina itekako svjesni.

– Dugopolje je ispred nas trenutno, doživjeli su puno promjena, što može značiti i da njihov trener nije bio načistu s ekipom. Čvrsto su odigrali u Šibeniku, prema onome što sam čuo Šibenik je bio dominantiji, a Dugoplje iskoristilo svoje prigode. No, oni nisu bitni, mi moramo biti pravi, to je ključ, a ja vjerujem u svoje igrače – kazao je trener Varaždina Mario Kovačević.

Protiv Dugopolja će igrati možda i bez ‘prve violine’, Darija Jerteca, neće biti ni kapetana Šimeka, niti Sačera, koji je unio preokret protiv Solina. Sva trojica zaradili su treće žute kartone, u pomalo čudnom kriterijiu dodijeljivanja istih. No, trener Kovačević ima vjeruj u svoj igrački kadar.

– Imamo širok kadar igrača, vjerujem da će igrači koji dobiju prigodu iskoristiti pruženo. Vraća se Golubar, što je sigurno plus, a što se tiče ekipe šansu će vjerojatno dobiti i Klepač, koji je lani igrao u Dugopolju. Moramo biti još hrabriji i agresivniji nego protiv Dugopolja, čime bi skinuli pritisak s naših leđa – istaknuo je Kovačević.

Što se tiče sastava, nada se da će Kabiru ozdraviti do utakmice, a konkurenciju u zadnjoj liniji pojačat će Kulenović.

Sastav za utakmicu Kovačević nije želio otkriti, no jedan od najboljih svakako je Dejan Glavica, koji je protiv Solina započeo kao središnji napadač, a potom s prirodnije krilne pozicije zabio i asistirao za pogodak.

– Tri boda su najvažnija iz prve utakmice, vjerujem da ćemo nastaviti to i protiv Dugopolja. Moj učinak nije najvažniji, idem svaku utakmicu 100 posto, nekad se isplati nekad ne, ali ako si pošten, uvijek se dugoročno vrati – ističe Glavica.

Protiv Dugopolja će posao biti jednako zahtjevan, a pobjeda nosi približavanje na trenutno samo dva boda od kvalifikacija za Prvu ligu.

– Sigurno nas Dugopolje neće napasti, već će stajati iza čvrsto, i pokušavati iznenaditi na kontre. Ne smijemo niti mi srljati, već moramo biti pametni i čekati – zaključio je napadač Varaždina Dejan Glavica.

Utakmica se igra u srijedu s početkom u 15 sati, a u klubu pozivaju vjerne navijače, da ih podrže i u ovom susretu, kao što je to bilo tijekom cijele sezone.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije