KUP Jagačić ususret Cibaliji: ‘Nemamo što izgubiti, idemo dati sve od sebe’

Nakon velike pobjede protiv druge momčadi zagrebačkog Dinama, pred nogometašima Varaždina još je veći izazov. Za dva ih dana čeka okršaj protiv prvoligaša Cibalije, za koje je prošle sezone nastupao Dejan Glavica. Vinkovčani su trenutno sedmoplasirana ekipa 1. HNL s devet bodova na kontu. U Varaždin dolaze nakon dva poraza – od Lokomotive (0:1) i Rijeke (7:0).

U Varaždinu uvijek vlada pozitivna atmosfera kad je na rasporedu Hrvatski nogometni kup. Ostaje žal za Rabuzinovim suncem koje bivši Varteks nije uspio osvojiti u čak šest navrata, ali postoji nada da će se varaždinski nogomet vratiti na stare staze slave. Ovaj put ne igra Varteks već Varaždin, ali u svlačionici se nalaze neki igrači koji su ovdje bili i u vrijeme Varteksa.

Jedan od njih je i Luka Jagačić, domaći dečko koji je prošao Varteksovu školu nogometa. Luka se uspješno oporavio od ozljede i protiv Dinama odigrao nekoliko minuta na kraju utakmice. Nastupit će i u srijedu protiv ‘Nebeskoplavih’, a u najavi tog susreta prisjetio se Luka i prošlogodišnjeg nes(p)retnog ispadanja od Slavena.

– Za svaku utakmicu, pa tako i za ovu, kvalitetno se pripremamo. Meni osobno, a vjerujem i cijeloj ekipi, ‘gušt’ je igrati ovakve utakmice. Puni smo motiva, dolazi nam prvoligaš – sjećamo se prošle godine i Belupa. Nadam se da će se, kao i prošle godine, tribine opet napuniti, a da ćemo mi na terenu gledateljima pružiti dobru partiju.

Siguran sam da će to oni prepoznati i nagraditi pljeskom i bodrenjem. Oni jesu favoriti, ali mi nemamo što izgubiti i idemo dati sve od sebe. – rekao je ‘Jaga’

Trener gostujuće momčadi Mladen Bartolović najavio je kako će doći u kombiniranom sastavu, što je dodatna prilika za varaždinske nogometaše. Ipak, valja istaknuti kako će i Mario Kovačević biti primoran na neke izmjene zbog mnogih ozljeda i igrača čiji je nastup pod upitnikom.

– Mislit će netko da stalno kukam, ali nisam nikada bio u situaciji da je ovoliko igrača ozlijeđeno. Sreća da imam veliki broj igrača u svlačionici i igrat će najspremniji. Četvorica koja su igrala nisu mogla trenirati – Težak ima natečen gležanj, a Glavica, Sačer i Mesarić osjećaju posljedice dobivenih udaraca. No, vjerujem kako će bar dvojica od njih moći nastupiti u srijedu.

Sigurno ne će biti Erića, Vuka, Jerteca, Prahića i Petrovića, dok ćemo s Drožđekom vidjeti. Veseli me povratak Jagačića i Golubara.

Za razliku od kolege Bartolovića, neću reći da me Kup ne zanima. Zanima me svaka utakmica pogotovo pred domaćom publikom. Cibalia je favorit kao prvoligaš, ali mi ćemo dati sve od sebe i pokušati proći. – zaključio je Kovačević

Utakmica protiv Cibalije na rasporedu je u srijedu, 20. rujna, s početkom u 18 sati na gradskom stadionu u Varaždinu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije