Varaždin u drugoligaškom debiju kod kuće očekuje pobjedu i podršku s tribina

Nogometaši Varaždina odradili su jedan lakši trening u Iloku gdje su u pretkolu Hrvatskog nogometnog kupa deklasirali tamošnjeg županijskog prvoligaša NK Fruškogorac rezultatom 0:10. Nakon dugog putovanja vratili su se u Varaždin, a trener Kastel osvrnuo se na odigranu utakmicu:

– Utakmica koja je na kraju otišla u samo jednom smjeru gdje smo dominirali od početka do kraja. Ušli smo oprezno u utakmicu pošto znamo kako Kup uvijek donosi iznenađenja te su tako jučer u šest od devet utakmica igrani produžetci. Nismo znali pravu snagu protivnika, ali upozorio sam ekipu da će se protivnik raspasti ako mi rano postignemo pogodak. Tako je i bilo – poslije je sve to bila jedna rutina. Dobro nam je došla ova jedna lakša utakmica da se još bolje uigramo i upoznamo – zaključio je strateg varaždinskih nogometaša.

Ovom je pobjedom NK Varaždin osigurao utakmicu prvog kola Hrvatskog kupa koju će igrati na domaćem terenu protiv vinkovačke Cibalije, prvoligaške ekipe koja, mora se priznati, trenutno živi samo kao sjena nekad velikog kluba. Ipak, Nebeskoplavi su u zadnja dva kola 1. HNL ostvarili dvije pobjede što nagoviješta poboljšanje forme, ali i morala ekipe. Domagoj Drožđek, strijelac dvaju golova protiv Fruškogorca, izrekao je svoja očekivanja:

– Prošle godine protiv Slaven Belupa pokazali smo kako možemo igrati i s prvoligaškim momčadima. Smatram kako ove godine protiv Cibalije imamo još veće šanse jer je kvaliteta i širina u ekipi bolja nego lani. Na svaku poziciju može ući kvalitetan igrač te su time naše šanse za prolaz veće. – rekao je Drožđek

Ipak, prije kup susreta čeka ih još pet susreta u prvenstvu. Prvi je na rasporedu susret protiv Kustošije. Zoran Kastel najavio je još jednu tešku utakmicu, koja će za Varaždin biti još teža zbog vjerojatnih izostanaka:

– To je ekipa koje se sigurno ne će doći samo braniti već će doći igrati nogomet, kao što su to učinili na Poljudu. U odnosu na prošlu sezonu nisu se puno promijenili što znači da su dosta uigrani i kompaktni. Njihova kvaliteta nije upitna te nas očekuje jedna teška utakmica. Nadam se kako utakmica Kupa i putovanje nisu ostavili veliki utisak na moje igrače. Neke od njih uspjeli smo odmoriti, a nadam se kako ćemo se u ova dva dana uspjeti dodatno osvježiti te u prvoj utakmici pred domaćom publikom napraviti što bolji rezultat. Za utakmicu su upitni Jertec, Jagačić, Erić, Glavica i Kulenović. Jagačić sigurno ne će nastupiti protiv Kustošije, dok su ostali pod upitnikom.

Kako je već prije spomenuo, Drožđek zna da momčad ima kvalitetu i širinu u rotaciji te entuzijastično najavljuje prvu utakmicu na domaćem terenu:

– Očekujem dobar ulazak u utakmicu koji će rezultirati pobjedom. Dobro ćemo se pripremiti i dati sve od sebe te očekujemo kako će nas s tribina bodriti velik broj posjetitelja. – završio je Drožđek

Utakmica protiv Kustošije odigrat će se ove subote, 26. kolovoza,s početkom u 20 sati pod svijetlima reflektora stadiona u Zagrebačkoj 94.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije