REAKCIJE Čehok: ‘Ponudio sam pomoć Varteksu, no nikakvih pregovora nije bilo’

– Demantiram navode NK Varteksa u kojima stoji kako su neuspješno pregovarali s Gradom jer nikakvih pregovora nije bilo! – rekacija je to varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka na današnje priopćenje NK Varteksa u kojem su istaknuli da seniorske pripreme od drugog tjedna počinju u Čakovcu.

– Niti u jednom trenutku Grad nije zaprimio zahtjev za novim ili poništenjem starih ugovora. Predstavnike kluba primio sam prošli tjedan, prije svih ostalih, i objasnio kako se neću miješati u donošenje odluka tko će gdje trenirati – kazao je Čehok i nastavio:

– Rekao sam im pritom da sam spreman pomoći ulaganjem u igralište u Jalkovcu, te da će prvenstvene utakmice moći igrati na stadionu Sloboda, a veće derbije na stadionu u Zagrebačkoj. Osim toga, rekao sam da njihovi pioniri mogu igrati na umjetnoj travi u Zagrebačkoj.

U priopćenju su Varteksovci istaknuli i da Grad i Zajednica ‘u potpunosti favoriziraju jedan klub, NK Varaždin, te time krše sva moralna i sportska načela jednakopravnosti za svoje građane i udruge’.

Čehok je na tu tvrdnju odgovorio: ‘Gradonačelniku su svi sportovi i klubovi jednaki’.

Sitauciju je slično komentirao i Alen Runac, predsjednik Zajednice.

– Iako priopćenje nisam pročitao, moram reći da Zajednica brine za sve članove jednako, te da ne favoriziramo niti jedan sport ili klub. Trudimo se svima pružati jednake uvjete – rekao je.

Istaknuo je i da mu je krivo što s Varteksom nisu ‘pronašli zajednički jezik’.

– Izašli smo im maksimalno u susret, ali njima to očito nije bilo dovoljno. Odlazak na čakovečki stadion odluka je njihove klupske uprave koja misli da radi što je za njih najbolje.

Na pitanje imali li mogućnosti da se promijeni ranije donesena odluka, prema kojoj na Varteksovom stadionu u Zagrebačkoj ulici igra samo NK Varaždin, bio je jasan.

– Ne, odluka se neće mijenjati jer je Izvršni odbor to jednoglasno odlučio!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije