VIKEND PREGLED Glavina, Benko, Brlek, Brezovec i Sačer strijelci!

I ovog vikenda bivši nogometaši Varteksa i Varaždina nisu mirovali, bili su itekako atkivni, ali i uspješni kao strijelci i asistenti.

U talijanskoj Seriji A Marko Rog odigrao je još jednu sjajnu utakmicu za svoj Napoli u gostujućoj 2-1 pobjedi protiv Rome na slavnom Olimpicu. Marko je na terenu proveo svih 90 minuta i bio među bolje ocjenjenim pojedincima u svojoj ekipi. Robert Murić nije ulazio u igru za svoju Pescaru u 3-1 porazu kod Sampdorie u Genovi.

U prvoj slovenskoj ligi Leon Benko i Dominik Glavina bili su strijelci za svoje ekipe. Glavina je potvrdio svoju odličnu golgetersku formu zabivši nova dva gola za svoj Rudar iz Velenja koji je sa 4-2 svladao Benkovu Olimpiju u gostima.

Glavina je prvi načeo domaćina, sjajnim pogotkom glavom u padu u 37. minuti. Velenjčani su do 61. minute vodili 0:3, da bi Olimpija smanila u 78. minuti na 1:3. Tada na scenu još jednom stupa Glavina, koji igra u sjajnoj formi, i u jendoj polukontri vuče do ruba kaznenog prostora te milimetarski preciznim udarcem pogađa za svoj drugi gol na utakmici.

Ovo je njegov ukupno 13. gol u prvenstvu, gdje vodi na listi strijelaca. U posljednjeroj minuti Leon Benko zabio je počasni gol, iz kaznenog udarca u 90. minuti. Bojan Vručina također je odigrao odlično za Rudar do 84. minute.

U 1. HNL Dario Melnjak odigrao je završnu 21 minutu u remiju Slaven Belupa kod Istre, a Dejan Glavica odradio je svih 90 minuta za vinkovačku Cibaliju u porazu 1-0 kod Splita.

Naša zaprešićka ‘kolonija’ predvođena trenerom Samirom Toplakom doživjela je 2-0 poraz kod Dinama. Mario Brlečić nije bio ovaj put u konkurenciji, Igor Postonjski odigrao je 82 minute prije nego je zamijenjen, dok je vratar Ante Mrmić bio na klupi za pričuve.

U 2. HNL Mario Sačer bio je strijelac za svoje Dugopolje u 2-1 pobjedi nad Lučkom za koje je Josip Golubar odigrao cijeli susret.

Lovro Cvek debitirao je u službenoj utakmici za Celje odradivši drugo poluvrijeme u 1-0 pobjedi protiv Radomlja, dok je vratar Matija Kovačić bio na klupi u remiju svog Aluminija.

Matija Katanec je odigrao cijeli susret za prvaka BiH, Zrinjski iz Mostara u pobjedi 3-1 protiv Krupe i asistirao za vodeći pogodak svoje momčadi.

U 2. njemačkoj Bundesligi Roberto Punčec u dresu Union Berlina ‘pocrvenio’ je u 44. minuti u susretu protiv Wurzburger Kickersa, no njegova ekipa unatoč tome odnijela je pobjedu od 2-0, dok je Adam Sušac odradio cijeli susret za svoj Aue u 2-2 remiju kod Bielefelda i pritom zaradio žuti karton.

Brlek i Brezovec strijelci za svoje ekipe

Petar Brlek bio je strijelac pobjedničkog pogotka za svoju Wislu Krakow u poljskom prvenstvu u 90. minuti utakmice na gostovanju kod Piasta za veliko veselje svojih navijača na tribini.

Josip Brezovec također je bio strijelac za svoj Šerif iz Tiraspola u uvjerljivoj 4-0 domaćoj pobjedi protiv Petrocuba u moldavskom prvenstvu.

Ivan Kovačec u dalekoj je Južnoj Koreji odigrao cijelu utakmicu u pobjedi 2-1 svoje ekipe Ulsan Hyundai nad Pohangom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije