NK VARAŽDIN S novim trenerom Mumlekom započele pripreme za proljeće

Varaždinski nogometni trećeligaš NK Varaždin započeo je u ponedjeljak s pripremama za proljetni dio sezone, koju počinju gostovanjem u Belišću 4. ožujka. U odnosu na jesen, dogodila se promjena na trenerskoj klupi, pa će stručni stožer predvoditi Miljenko Mumlek, a u igračkom kadru su i neka nova-stara imenima. Klupsko rukovodstvo predstavilo je glavne ciljeve za proljetni dio sezone.

– Želimo nastaviti sa zacrtanim planom, da završimo na prvom mjestu lige, i plasiramo se u viši rang natjecanja. Također, želimo igrački polako pripremiti ekipu za drugu ligu, da složimo kvalitetan igrački kadar za rang tog natjecanja – kazao je predsjednik kluba Stjepan Cvek.

Igrače će kroz pripreme s trenerske klupe voditi Miljenko Mumlek. Pomoćni trener bit će Miljenko Telebar, a za fizičku spremu brinut će se Dino Benko.

– Drago mi je da smo opet postali zanimljivi, i medijima i publici, polako se ponovno budi interes za noogmet, što mi je posebno drago. Vjerujem u ove dečke, kadri su osvojiti ligu,Imate ćemo tijekom ovih priprema 37 treninga i šest pripremnih utakmica. Malo će nam posao otežati ovaj led i snijeg, tako da u prvom razdoblju moramo kombinirati sa dvoranom, ali snaći ćemo se nekako – istaknuo je Mumlek.

U odnosu na jesensku polusezonu, klub je napustio Josip Golubar, koji će karijeru nastaviti u drugoligašu Lučkom, a ispisnice su zatražili i Režić, Oštrek, Marić te Srpak. Nova imena u igračkom kadru su Karlo šimek i Gordan Golik, koji su stigli iz Međimurja, bit će tu i vratar Gavranović, koji je stigao iz Bjelovara. Pripremama bi se ovaj tjedan trebao priključiti i još jedan povratnik, napadač Ivan Antolek, s kojim je klub pred dogovorom, ukoliko ne nađe neku kvalitetniju opciju.

– Na jesen smo se okupili, bila je to jedna skroz nova ekipa, trebalo je neko vrijeme da se uigramo. Malo smo možda previše dobro krenuli s rezultatima, možda malo i previše dobro, pa je kasnije bilo malo iznenađenje kad smo ostvarili i neke lošije rezultate. No imamo tri boda prednosti, uvjeren sam da ćemo i na proljeće biti prvoplasirani i plasirati se u drugu ligu – istaknuo je kapetan Nikola Šafarić.

Igrači koji počinju pripreme su Galoši, Gavranović, Posavec (vratari), Conjar, Sambolec, Čelić, Šimek, Novoselec (obrana), Šafarić, Jagačić, Jertec, Kolarić, Golik, Vuk (bezni), Drožđek, Kresinger, Mujanović (napad). Ekipi će biti preiključena i četvorica mladih igrača, Modrić, Sinković, Vukek, plus ranije spominjani Antolek.

Što se tiče pripremnijh utakmica, od šest utakmica tek dvije će se igrati na domaćem terenu, iz razloga jer ih na proljeće čeka veći dio gostujućih utakmica. Prva pripremna utakmica igrat će se 1. veljače u Sesvetama, protiv Sesveta. Potom slijede dvije domaće utakmice protiv Mađara, prvi protivnik je Kozarmisleny (04.02.), a potom i Kaposvar (08.02.). Nakon toga će igrati protiv Maksimira (11.02.), slijedit će Nafta u Lendavi (18.02.) te ‘generalka’ protiv Zagreba u Kranjčevićevoj ulici 25. veljače.

Prvo proljetno kolo Varaždinu donosi gostovanje u Belišću, a vrijedi napomenuti da će priličan dio proljetne sezone nogometaši Varaždina igrati kao domaćini na stadionu Slobode. Od 15. ožujka kreće se s obnovom travnjaka i stadiona, radi nadolazećeg Europskog U17 prvenstva i finala Hrvatskog kupa, koje će se igrati na stadionu Varteksa pa neće biti moguće igrati utakmice.

Nogometaše Varaždina ovog proljeće čeka i Županijski kup, te prava nogometna “poslastica”, dvije utakmice polufinala kupa protiv NK Varteksa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije