Svjetski prvak u slalomu Istok Rodeš: Ne mogu biti sretniji nego što jesam

Istok Rodeš je odlične nastupe na Svjetskom prvenstvu juniora zaključio osvajanjem naslova svjetskog prvaka u slalomu. Samo nekoliko dana prije, osvojio je i broncu u alpskoj kombinaciji. Tim je potezima napravio povijesni iskorak u hrvatskom skijanju jer je prvi Hrvat kojemu je to pošlo za rukom.

Medalje Istoka i Eliasa osma su i deveta medalja za Hrvatsku na Svjetskim juniorskim prvenstvima. Istokova medalja je prva zlatnog sjaja!

Nakon osvajanja zlata, nije mogao sakriti zadovoljstvo ostvarenim.

– Jako sam zadovoljan ovim Svjetskim juniorskim prvenstvom. Napravio sam ono po što sam i došao. Nekakav osobni cilj bio je pokušati se plasirati u tri u kombinaciji te probati pobijediti slalom. Danas je skijanje bilo dobro osobito u prvoj vožnji, kada sam napravio veliku prednost. Drugu vožnju trebalo je potom samo odraditi mirno, ne forsirati previše, to nije bilo potrebno. Sve je uspjelo, i na kraju ne mogu biti sretniji nego što jesam – rekao je Istok Rodeš neposredno nakon osvajanja zlatne medalje u slalomu na Svjetskom juniorskom prvenstvu u ruskom Sočiju.

Zahvaljujući naslovu svjetskog prvaka, osigurao si je pravo nastupa na završnici Svjetskog kupa u St. Moritzu, gdje će se natjecati u slalomu protiv najboljih na svijetu u ovom sportu u seniorskoj kategoriji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije