Leon Šantek ušao u program ETTU Eurotalents kao treći od ukupno devet odabranih

Leon Šantek, mladi stolnotenisač STK Ljubeščica i STK Starr te polaznik Regionalnog stolnoteniskog centra Varaždin ušao je u program europske stolnoteniske federacije ETTU Eurotalents, koji će tako ubuduće biti u posebnom razvojnom programu kojeg financira Svjetska stolnoteniska federacija ITTF, kao jedan od samo devet odabranih mladih igrača iz Europe.

Ovogodišnji ciklu ocjenjivanja i odabira mladih stolnotenisača i stolnotenisačica rođenih 2003./2004., proveden je tijekom četiri Eurotalents kampa, dva predselekcijska, kamp nada i završni selekcijski kamp. Ukupno je u kampovima sudjelovalo 427 mladih stolnotenisača, a na kraju ciklusa odabrano je devet igrača iz šest europskih zemalja.

Na prvom predselekcijskom kampu u Kiskunfélegyházi u Mađarskoj, od 8. do 15. kolovoza, sudjelovala su 32 registrirana mlada igrača iz 12 europskih zemalja. Kamp, koji je sjajno organiziran, vodilo je šest mađarskih trenera i osam sparing partnera te je održan u izvrsnim uvjetima za izobrazbu mladih stolnotenisača.

Drugi predsekecijski kamp održan u Luksemburgu od 23. do 30. kolovoza, u suradnji s našim dugogodišnjim partnerom Chinese College, gdje su mladi igrači imali još jednu priliku raditi s najistaknutijim kineskim trenerima, Li Xiaodong i Zhang Yining. U kampu je sudjelovalo 19 igrača iz 11 europskih zemalja, koji su imali odlične uvjete za poboljšanje njihove igre kroz ukupno 12 treninga i pojedinačnog dvostupanjskog turnira.

Konačni odabir održan je u kampu u Otočcu u Sloveniji, od 4. do 11. listopada, na kojem su sudjelovala ukupno 22 registrirana igrača iz 11 europskih zemalja. Na temelju sedam evaluacijskih kriterija i ocjena od 1 do 10, odabrano je najboljih devet igrača:

1. Abrahamsson Theo (SWE)

2. Zar Karl (SWE)

3. Šantek Leon (CRO)

4. Weatherby Joshua (ENG)

5. Miastowski Maksymilian (POL)

6. Karkusova Danijela (SRB)

7. Muskantor Rebecca (SWE)

8. Mitrofan Camelia (ROM)

9. Zaharia Elena Adriana (ROM)

Tijekom svake od navedenih aktivnosti održani su i tematski sastanci sa svim trenerima, koji su, osim što su informirani o projektu Eurotalents, također imali priliku aktivno sudjelovati u raspravi u vezi izrade plana razvoja mladih igrača u Europi.

– Šantek je napravio sjajan rezultat, pogotvo ako znamo da je ovaj program prošlo petstotinjak igrača i igračica. Ovim izborom dobit će podršku ETTU-a, financijsku i programsku injekciju koja bi mu trebala pomoći u što boljem razvoju. Kroz cijelu godinu održavat će se razne akcije, pet do šest kampova i slično. Ovaj uspjeh Šanteka je i poticaj drugim igračima i igračicama da probaju konkurirati za Eurotalents kampove, cilj je da se svake godine izabere 10 do 15 igrača koji će biti u tom sustavu – istaknuo je Neven Cegnar, razvojni menadžer ETTU-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije