Enes Garibović: Ogromna je čast biti prvi na svijetu, ali i odgovornost

Varaždinski karatist Enes Garibović trenutno drži prvo mjesto na službenoj rang listi Svjetske karate federacije u kategoriji U21 do 84 kilograma.

– Bio sam ugodno iznenađen kad sam vidio da trenutno držim prvo mjesto na ranglisti Svjetske karate federacije u svojoj kategoriji. To je za mene ogromna čast, a i neki oblik odgovornosti jer, naravno, moram daljnjim rezultatima opravdati tu poziciju – rekao je Enes Garibović kojem već ovaj vikend u Čakovcu slijedi Međimurje Open 2015, jak međunarodni turnir na koji dolaze cijele reprezentacije Mađarske, Slovenije i BiH-a, kojima je taj turnir ujedno i jedan od izbornih za plasman na Svjetsko prvenstvo

Garibović je krajem ožujka bio na trećem mjestu iza europskog prvaka Jessija De Coste, od kojeg je poražen u finalu Europskog prvenstva održanog u Zürichu i Meksikanca Aarona Ramireza.

Na novoj rang listi koja je izašla početkom rujna, Garibović drži prvo mjesto na službenoj rang listi Svjetske Karate Federacije.

– Očekujem odlične mečeve i što bolji plasman, to je prvi turnir nakon ljetne pauze tako da ću vidjet u kakvoj sam trenutno formi. Svi su protivnici respektabilni i očekujem kvalitetne mečeve. Također, sad imam još jednu dodatnu odgovornost, branim to prvo mjesto na ranglisti – zaključio je Enes.

Varaždinski karatist ima 762 boda, dok drugo mjesto dijele Francuz De Costa i Crixton Guzman iz Venezuele sa 636 bodova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije