Utrošeno 150 tisuća kuna za pripremu utakmice reprezentacije

U organizaciji nedavno održane pripremne utakmice između izabranih vrsta Hrvatske i Gibraltara u Varaždinu sudjelovali su Hrvatski nogometni savez, Županijski nogometni savez i Zajednica sportskih udruga grada Varaždina.

Nedjeljnoj utakmici prethodile su višetjedne pripreme u sklopu kojih je uređen i obnovljen travnjak, uređene su prostorije te tribine na stadionu, a do pojedinosti su pripremljeni svi segmenti održavanja tog sportskog susreta.

Hrvatski nogometni savez financirao je obnovu travnjaka u što je uloženo oko 100 tisuća kuna. Izvedeni radovi značajno su poboljšali stanje travnjaka koje će u narednom razdoblju koristiti varaždinskim nogometnim klubovima.

Kao suorganizatori i domaćini sudjelovali su Zajednica sportskih udruga grada varaždina i Županijski nogometni savez. Zajednica i Savez zajedno su obavili radove uređivanja ostalih dijelova stadiona, odnosno tribina te prostora koje su koristili igrači obiju reprezentacija.

Ukupna ulaganja u uređenje stadiona i travnjaka kreću se oko 150 tisuća kuna. Većinu radova obavili su zaposlenici Zajednica sportskih udruga grada Varaždina koji rade na poslovima održavanja sportskih objekata uz koordinaciju voditelja sportskih objekata, Stjepana Smernjaka.

Županijski nogometni savez imao je i organizacijske poslove te financijske obveze vezano uz smještaj sudaca i službenih osoba te obveza brige za njih i članove obiju reprezentacija nakon odigrane utakmice. ŽNS je sudjelovao odnosno organizirao i dio promocije utakmice dok je Hrvatski nogometni savez organizirao samu prodaju ulaznica.

Uz suradnju s Policijskom upravom varaždinskom organizirane su i provedene visoke mjere sigurnosti zbog najave i kasnijeg dolaska većeg broja uzvanika.

Organizacija same utakmice i svih prethodnih i kasnijih sadržaja vezani uz taj sportski događaj, dobio je visoke ocjene od Hrvatskog nogometnog saveza te delegata FIFA-e.

Sve je to rezultiralo najavom da bi Varaždin trebao na jesen dobiti povjerenje da organizira ponovo nogometnu utakmicu između mladih reprezentacija, a najvjerojatnije se radi o susretu sa mladom reprezentacijom Bugarske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije