Veliko istraživanje: HDZ i SDP u velikom padu, novi junaci na sceni

Nakon objave rezultata posljednjih istraživanja, uzdrmani smo novim (starim) promjenama na hrvatskoj političkoj sceni.

Strane su agencije pokušale utvrditi radi li se o običnom ‘pumpanju’ brojki i umjetnom stvaranju senzacija te su angažirani ispitivači – tim sastavljen od dviju velikih novinskih kuća (CNN i BBC) te jedna medicinska udruga.

Istraživanje je provedeno tijekom četiri dana u lipnju, telefonskom anketom, a ispitani su samo oni pojedinci koji su se izjasnili kako će sigurno izaći na parlamentarne izbore.

Popularnost sadašnjeg premijera je u velikom padu, no niti predsjednice Grabar Kitarović nema među najpopularnijim političarima.

Po prvi put, u novijoj hrvatskoj povijesti, najjača stranka nije HDZ ili SDP.

Izgledne su i skore promjene vezane uz broj zastupnika.

Pokretači istraživanja za komentar su zamolili, prema anketama, vodeće ljude (superheroje) hrvatske političke scene.

– Zahvaljujemo se na interesu i predočenim rezultatima! Hrvatska je javnost pokazala da je nakon zadnjih predsjedničkih izbora prepoznala kvalitetu koju nudimo, te iako DIP nikada nije procesuirao našu prijavu za kandidaturu i dalje uviđamo da smo moralni pobjednici spomenutih izbora. S obzirom na činjenicu da smo se okrenuli glazbenoj karijeri, ne možemo Vam u ovom trenutku reći hoćemo li se kandidirati na predstojećim parlamentarnim izborima. Sviđa nam se ideja o dva zastupnika u saboru, posebice da već jedan od nas dvojice može odlučivati o krucijalnim stvarima. To bi bilo od velike koristi u situacijama kada jedan od nas izvodi spašavanja na drugom kraju svijeta, opušta se od napornih super-treninga ili spava. Rezultat od 100% podrške građana u svakom nas slučaju obvezuje da dobro razmislimo o kandidaturi. Ovim bismo putem čestitali i prijatelju Ibrici na sjajnom pojedinačnom rezultatu.

Možete li nam reći koje biste korake najprije poduzeli u slučaju pobjede?

– Možemo Vam napisati, pošto niti jedan od nas ne govori. Prvo bismo si kupili nove čizme, zatim bismo Dinamo i Hajduk odveli u finale Lige Prvaka, obojali bismo šator u Savskoj u hrvatsku trobojnicu, a onda treba pokrenuti Yoshimpa val investicija – koristeći sredstva iz EU fondova za jačanje Agrokora i ostalih mu sestrinskih tvrtki.

Ne odustajete od svoje Yoshimpa filozofije?

– Biste li Vi samo tako odustali od novinarstva? Yoshimpa je sve! To je stil života nas superheroja, koji pokušavamo darivati Vama – običnom puku. Kada god ne znate hoće li Angelina i Brad ipak uspjeti spasiti svoj brak, trebamo li dvojezične table, kada tražite izvore za financiranje mosta Pelješkog, kada se ne možete dogovoriti oko koncerta u Čavoglavama i Kninu, kada treba donijeti odluku tko ima X-factor ili tko će u novu sezonu farme… Odgovor je uvijek tu i uvijek je isti – Yoshimpa!

Sve novosti vezane uz ovaj, sve popularniji dvojac, pratite na njihovoj Facebook stranici –> Schtig & Gorilla.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije