‘Minimi’: Sanja i Till Frühwald nominirani u kategoriji za najbolju koreografiju

Varaždinska koreografkinja i plesna pedagoginja Sanja Tropp Frühwald i Till Frühwald nominirani su za ‘Nagradu hrvatskog glumišta’ u kategoriji za najbolje koreografsko ostvarenje.

Riječ je o plesnoj predstavi ‘Minimi’ u koprodukciji Umjetničke organizacije VRUM iz Zagreba, Dječjeg kazališta Dubrava iz Zagreba i Udruge za scenske umjetnosti Prostor Plus iz Rijeke.

– Sretni smo, ponosni i zahvalni na nominaciji za Nagradu hrvatskog glumišta, a posebno jer smo nominirani za koreografiju i režiju predstave MINIMI, koja se bavi vrlo aktualnom temom – dječjim pravom na igru i bezbrižno odrastanje i to na interaktivan i inkluzivan način, a vjerujem da komunicira jednako uspješno kako sa djecom, tako i sa odraslom publikom – rekla je Sanja Tropp Frühwald.

Kaže kako je važno da se jedna takva predstava nezavisne produkcije našla u časnom društvu predstava za odraslu publiku i produkcija većih kazališnih kuća i kompanija te kako to puno govori o tome da se i kod nas počinje ozbiljnije doživljavati uporan rad na razvoju nove i mlade publike.

Predstava iza sebe već ima brojna izvođenja, a nedavno, 26. listopada, u njoj su mogli uživati i mališani u Kulturnom centru ‘Ivan Rabuzin’ u Novom Marofu, u sklopu Kliker festivala – festivala plesa, pokreta i igre za djecu i mlade.

– Varaždinci su upravo velikom posjećenosti KLIKER festivala, kojeg organizira ista vrijedna ekipa, već dokazali i potrebu za kvalitetnim programima za djecu i mlade. Samim time već i nominacija nagrada je sama po sebi, i to ne samo Tillu i meni kao autorskom dvojcu, već i cijelom ansamblu i timu predstave! Veselimo se dodjeli nagrada, bez obzira na ishod – dodala je Tropp Frhüwald.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije