Prazničenje superheroja ili Schtig i Gorilla u tjednu odmora

Petak 19.06.2015.

Milanović je obznanio kako će u slučaju pobjede, odluku o smrzavanju franka produljiti dokle god bude trebalo. Nije to toliko loše za domaće dužnike, no nije li dosta gubljena vremena na dvojezične table, prava obitelji, šatoraše i slično? Umjesto zamrzavanja franka, zašto ne pričamo o odmrzavanju Francka? Ne mislimo pri tome da navedena kompanija posluje loše, no dok god se u 99% ugostiteljskih objekata naručuje Nescaffe, mislimo da bi prioritet ove vlade trebao biti fokus na domaću proizvodnju i inozemni plasman, a ne na rješavanje pitanja koja bi svaki pravi superheroj riješio u 24 sata. No možemo, ako Zoran želi, u idućem mandatu raspravljati i o Anni Frank, to je vrlo važno štivo – kao i Pirgo.

Subota 20.06.2015.

Tomislav Karamarko također “žestoko” kreće s predizbornom promidžbom. On kaže kako se od podjela neće živjeti bolje. Nismo suglasni s njime, mi smatramo da uvijek treba dijeliti. Tako su nas učili još naši super-roditelji, a tako bismo i mi trebali učiti nove naraštaje. Počevši od jedne jabuke, kutije keksa, Jugoslavije, Tine Katanić… bezbroj je primjera da trebamo dijeliti i ne vidimo protiv kakvih je to on podjela!? U svakom slučaju ostaje pitanje kako gore spomenuta dvojica imaju podršku svaki od trećine države!? Bravo Hrvatska!

Nedjelja 21.06.2015.

Sutra je dan kada svi konačno bez straha i briga možemo nekoga diskriminirati, a da za to ne završimo u medijima, na sudu, pod cipelama bijesne gomile i slično. Sutra je dan diskriminacije Hitlera i svih koji ga još uvijek veličaju. Nikada nismo uspjeli shvatiti veličanje takvih spodoba, no iako na leđima nemaju ni približno takve zločine, nekako smo dojma da ni dvojica s početka ovotjednog dnevnika nemaju baš argumenata imati bilo kakve pristaše. Je li onda uopće jedinkama za zamjeriti grijehe i propuste koji za posljedicu imaju patnju masa? Bojimo se da su individue bez podrške ipak samo individue… nemoćne i irelevantne.

Ponedjeljak 22.06.2015.

U prazničkom okruženju narod odmara, a mediji se bave koncertom Thompsona – hoće li za obljetnicu Oluje pjevati u Čavoglavama ili u Kninu? Prema našim informacijama u Čavoglavama će pjevati Lidija Bačić, a u Kninu Rafo. Koliko bitnih pitanja… dvostruko više intervencija s obzirom na to da je slobodan dan, a obojica premoreni od jučerašnjeg snimanja novog spota za pjesmu “Night Out” i promocije koju su nam upriličili organizatori Arena Cool Beata. Uskoro planiramo zaključno snimanje, a ubrzo nakon izlaska našeg novog spota više nitko neće ni spominjati Lidiju, Thompsona i ine.

Utorak 23.06.2015.

Antifašisti Zagreb proveli su predivnu akciju pretvorivši neonacističke simbole na Trešnjevačkim grafitima u srca i cvijeće. Sada je sve izvjesnije da će utakmica nogometne reprezentacije s Bugarskom ipak biti održana u Splitu. Aktivisti će pripomoći prijateljima iz Dalmacije i obvezuju se predstaviti Poljudski travnjak koji će poput goblena prikazivati tisuće srdašca, tulipana, begonija i ružinih pupoljaka. Ipak, već smo načuli da će dio “aktivista” biti ubačen u uređivački tim kako bi tulipane i begonije pokušali oblikovati u ustaško U, srednji prst ili barem običnu figu.

Srijeda 24.06.2015.

Sutra obilježavamo Dan državnosti! Pretpostavljamo kako će svi građani spomenuti praznik slaviti u nekoj od država. Ovoga puta staviti ćemo se u ulogu turističkih agenata. Onima koji žele jeftine cigarete, savjetujemo da odu u Bosnu ili Srbiju. Kome se jede dobar, a jeftini kebab neka skokne do Austrije. Svi koji žele uživati na suncu i u moru, dobro ste došli u Budvu i Portorož. Dobru pivu možete pronaći čak i u Mađarskoj. Za sve one koji će ostati u Hrvatskoj, preporučamo Savsku, Markov trg ili Plitvice, s naglaskom da ne naručuju hamburger.

Četvrtak 25.06.2015.

Predsjednica i Premijer (dalje u tekstu P i P) viđeni su zajedno (i ozareni) na proslavi Dana državnosti na Hrvatskom vojnom učilištu. Među ostalim, spominjalo se i kako prvi hrvatski predsjednik još uvijek nema dostojan trg u Zagrebu. Još jedno krucijalno pitanje za gospodarski rast! Možda bi najbolje bilo da i P i P otiđu u PM. Dajte ljudima kruha i mlijeka (i Thompsonovih koncerata paralelno i u Čavoglavama i u Kninu) pa Jelačić plac možete nazvati trgom Čika Gliše.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije