Nakon Hajduka, Kovačević i Kabiru optimistični uoči Novigrada u subotu

NK Varaždin okončao je dalmatinsku ‘turneju’, koja je uključivala tri gostovanja (Solin, Dugopolje, Split), pobjedom protiv Hajduka 2, dakle s pet bodova od ukupno devet. U subotu tako, u vrlo optimističnom ozračju, s petog mjesta tablice, dočekuju Novigrad, u sklopu 12. kola 2. HNL.

– Veseli me dalmatinska turneja, kad pogledamo od Solina gdje smo osvojili bod, ali baš ono, osvojili. Nakon toga smo imali Dugopolje, gdje smo već igrali dosta volje, i na kraju u trećoj utakmici je to bilo to, što smo tražili – istaknuo je trener Varaždina Mario Kovačević.

Tri boda s Poljuda važna su i ‘velika’ za momčad Varaždina, ali struku kluba još više raduje način na koji su do njih stigli, kao i činjenica da se u momčad vratio Dario Jertec, ali i da neki oporavljenici i igrači koji su se kasnije uključili u ekipu, igraju sve bolje. Kovačević žali za Lukom Jagačićem, koji je ozlijedio zadnju ložu u Splitu.

Kabiru: Nekako sam osjećao da ću zabiti

Jedan od strijelaca bio je i 20godišnji Muhammed Kabiru, Nigerijac na posudbi iz Rijeke, bočni igrač koji je u Splitu bio i strijelac.

– Sretan sam zbog gola, imao sam neki osjećaj da ću zabiti gol, već neko vrijeme ga čekam, bilo je i dobrih prigoda na utakmicama dosad. Pobijedili smo 2:0, ali bila je to dosta teška utakmica, u nizu nekoliko teških gostovanja. Ova pobjeda nam puno znači za moral ekipe, osjećamo da rastemo i da možemo – ističe tamnoputi Kabiru, momak koji se od prve utakmice dopao varaždinskoj publici, radi svoje požrtvovnosti i temperamenta.

Već u subotu Varaždin igra protiv Novigrada, a onda u srijedu i kup utakmica protiv prvoligaša Cibalije. Ipak, u klubu ističu da ne valja preskakati stepenice. Prva utakmica protiv Novigrada završila je remijem (1:1), a Varaždin je bio taj koji je poveo. Utakmicu je Kabiru odgledao s tribine, radi ozljede.

– Novigrad je čvrsta ekipa, imaju dosta iskusnih igrača, ali mogli smo i tu prvu utakmicu pobijediti. Sada smo i uigraniji nego na početku prvenstva, nakon ove pobjede stvarno je narasla atmosfera, tako da se nadamo sva tri boda i u subotu – ističe Kabiru.

A atmosfera je i narasla jer je ekipa bila i u svojevrsnoj karanteni, odnosno team-buildingu posljednjih dana, nakon Dugopolja. Kako naglašava trener Kovačević to vrijeme im je odlično došlo za zbližavanje, povezivanje igrača, naročito starijih i mlađih.

Kovačević: Najvažnije da posložimo ekipu, i da nam nitko na vrhu ne pobjegne

Ovom pobjedom Varaždin se popeo do petog mjesta tablice, a raspored u nadolazećim utakmicama bi im trebao ponešto ići i na ruku. Ambicije kluba da budu pri vrhu, po mogućnosti i na samom vrhu tablice, sada i ne izgledaju tako nerealno.

– Ja sam od prvog dana kada sam došao tvrdio da je moguće, i nikad u karijeri zapravo nisam tražio alibije, ali treba vremena za sve, pa i za uigravanje. Puno igrača je došlo uoči početka sezone, puno igrača je bilo i ozlijeđeno, a neki igrači koji su došli, i trebali su biti nositelji, nisu imali kontinuitet. Bez tih igrača koji su nositelji, teško možemo biti pri samom vrhu. Ali sad se to poslaguje, najvažnije da napravimo momčad, da složimo ekipu, i bitno da nam nitko ne pobjegne previše na vrhu – ističe Kovačević.

A za to će u subotu trebati pobijediti Novigrad.

– Oni su izrazito ‘gostujuća’ ekipa, većinu bodova su ostvarili na gostovanjima, kao uostalom i mi, oni 10, a mi 12 bodova s dosadašnjih gostovanja. Bit će teško, ali očekujem da ćemo nastaviti u kontinuitetu i prezentirati se, rekao bih konačno, u pravom svijetlu kod kuće – ističe trener Varaždina.

Utakmica se igra s početkom u 15 sati, a u klubu pozivaju sve simpatizere da im pomognu na ovoj utakmici u željenom cilju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije