Ludbreg: Predstavljeno ‘pametno drvo’ gdje se mogu napuniti mobiteli i računala

Uoči svečane sjednice Gradskog vijeća grada Ludbrega, gradonačelnik Dubravko Bilić na konferenciji za novinare najavio je dva velika projekta, konačnu sanaciju odlagališta otpada Meka te raspisivanje natječaja za javnu rasvjetu. I sve je to napravljeno ispod ‘pametnog drveta’ koje se od danas i službeno može koristiti za punjenje mobitela, računala…

Možda i najvažnija vijest za Ludbrežane je da će se u ponedjeljak raspisati natječaj za sanaciju odlagališta otpada Meka. Riječ je o konačnom zatvaranju i sanaciji odlagališta otpada za što je iz fondova EU odobreno oko 27 milijuna kuna. Dobru vijest potvrdio je Mladen Jozinović, direktor Piškornice d.o.o., tvrtke koja je za grad Ludbreg aplicirala projekt.

U ponedjeljak je objava javnog natječaja za izvoditelja radova. Sufinanciranje iz EU je u 100-postonom iznosu, a jedini je uvjet da se svi građevinski radovi izvedu do kraja ove godine. Bilić je naglasio da se ovime konačno rješava jedan veliki problem grada Ludbrega i da će dosadašnje odlagalište otpada postati još jedan zeleni otok.

Gradonačelnik Bilić obavijestio je i o raspisivanju natječaja za modernizaciju javne rasvjete po ESCO modeli koji građane neće koštati niti kune. Riječ je o ulaganju od 3 milijuna kuna koji će u konačnici značiti bolju i kvalitetniju rasvjetu, ali i puno manju potrošnju.

Inače, konferencija je održana ispod ‘pametnog’ solarnog drveta. Riječ je o tehničkom proizvodu ludbreških tvrtki, Ducati kompnenti i Inoxmonta, gdje je uz odmora na klupicama moguće i punjenje mobilnih uređaja, prijenosnih računala, ali i električnih bicikala koje također proizvodi tvrtka Ducati komponenti.

Na konferenciji za novinare, predstavljanju novih projekata, bio je i potpredsjednik Sabora Robert Podolnjak, koji je za Ludbreg rekao da je postao perjanica sjeverozapadne Hrvatske. Naglasio je odlične rezultate Ludbrega u gospodarstvu, privlačenju novih investicija, otvaranju novih radnih mjesta. Upravo je Ludbreg naveo kao možda i jedan od najboljih primjera kako bi decentralizacija na lokalnoj razini trebala izgledati. Zaključio je da grad Ludbreg i sve ono što se radi u Ludbregu ima njegovu punu potporu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije